Prospețimea lui Leucuța a decis derby-ul: Gloria Arad – UTA 0-1 (0-0)

0
202

glutaliveRivalitatea dintre combatante anunța un meci încrâncenat pe arena „Romtelecom” și așa avea să fie. Au fost destule dueluri la limita regulamentului, încurajate și de pe margine de cei care încă au antipatii față de UTA din Liga a IV-a. Dar, spectacolul fotbalistic a avut de suferit și din cauza mizei ridicate sau a gazonului destul de denivelat. Până la urmă, echipa favorită, susținută de aproximativ 50 de suporteri „alb-roșii” și-a tăiat partea leului, dar rezultatul putea fi oricare altul.
Gloria și UTA s-au tatonat mai bine de 25 de minute, încercând să-și găsească punctele vulnerabile. Ritmul de joc a fost în general bun, dar ocaziile de gol au fost extrem de rare. De abia la mijlocul reprizei, Botiș a reluat cu capul după un corner al lui Nădăban, dar Topai a respins de lângă bară. La faza imediat următoare, Suslak a tras din unghi, dar Bujor a fost atent și a respins în plasa latarelă. Gazdele au reacționat printr-un șut-centrare al lui Bilia prins cu ceva emoții de Mitrea, dar și prin finalizările din apropiere ale lui Wild în urma a două lovituri de colț. De fiecare dată, defensiva „alb-roșiilor” s-a descurcat și scorul pauzei era alb.
În partea a doua, utiștii au pus încetul cu încetul stăpânire pe joc, căutând mai mult golul de trei puncte. În minutul 52, Bujor a respins in extremis o lovitură liberă executată de Botiș de la peste 40 de metri. Nădăban a executat în zid o lovitură liberă, iar Cotoc a scăpat de eliminare după un fault ce-I putea aduce al doilea galben și un final în „corzi” pentru echipa sa. Așa, însă, profitând de prospețimea și calitatea fotbaliștilor veniți de pe bancă, UTA a fost cea care s-a avântat spre poarta adversă. Cu 10 minute înainte de final, o fază legată a vizitatorilor, a adus mingea la Rus în careu, acesta a centrat la colțul lung, unde Măgulean a fost blocat de Blănaru și Bujor. Pe o contră, Florin Gâlcă a tras din poziție bună în blocaj, pentru ca în minutul 87 să cadă și singurul gol al întâlnirii. Epuizat de atâtea șarje ofensive, Topai a pierdut duelul fizic cu nou-intratul Leucuța, care l-a învins pe Bujor cu un șut la colțul lung de la 14 metri, ușor lateral dreapta. Gloria nu a avut reacție, ba mai mult Rus putea face 0-2 dacă șutul său cu exteriorul nu trecea de puțin peste transversală. Cu cele trei puncte, UTA continuă bătălia pentru promovare cu Pecica, în timp ce „tramvaiștii” au ieșit – practic – din cursă.
Formații:
Gloria: Bujor – Topai, Blănaru, Wild, Hulbăr (min. 31 – Petra) – Filimon (min. 89 – Urs), Bilia, F. Gâlcă, Palcu, Gherghel (min. 60 – C. Gâlcă) – Berari.
UTA: Mitrea – Raț, Botiș, Cotoc, Suslak – A. Popa (min. 68 – Măgulean), Nădăban, Varga, Copil (min. 46 – Pavel), Hlistei (min. 78 – Leucuța) – Capătă (min. 58 – Rus)
Arbitri: Dorinel Herțeg, Marius Alexa, Silviu Mocanu.
Observatori AJF: Claudiu Tripa, Flavius Domide

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.