Poliția este foarte conștiincioasă la noi: a căutat acasă o femeie de 89 de ani, moartă și îngropată de două săptămâni. Noroc cu vecinii bătrânei, care le-au adus la cunoștința polițiștilor faptul că femeia a ieșit din evidențele celor vii și că este „bine“, doar că se „odihnește“ în cimitir la Eternitatea.
Tragi-comicul eveniment s-a petrecut în luna august a acestui an, în cartierul Bujac. O femeie de 89 de ani a fost internată în spital cu criză de fiere, fiind diagnosticată cu colică biliară lipiazică. Femeia chiar a fost confirmată ecografic cu această problemă. Pentru că „era la modă“, bolnavei i s-a făcut și testul Covid, în urma căruia a fost, bineînțeles, confirmată. Testul ieșind pozitiv, femeia a fost internată la reanimare, la Spitalul Municipal.
În cea de-a șasea zi, a fost efectuat un al doilea test care de data aceasta a ieșit negativ. Culmea: o femeie de 89 de ani, internată la reanimare, a fost „vindecată“ ca prin minune în doar cinci zile de la internare!
A urmat a șaptea zi, iar medicii au supus-o pe bătrânică la un nou test, care a confirmat negativitatea Covid-ului. În urma ultimelor teste efectuate, bătrâna a fost mutată din nou la Spitalul Județean. După alte două săptămâni, pacienta a fost externată. Conform medicilor, starea femeii a fost ameliorată. După două săptămâni petrecute acasă, femeia a murit.
În tot acest timp, de când a fost „confirmată“ cu Coronavirus, poliția a căutat-o pe femeie la telefon sau chiar la domiciliu – chiar și atunci când era internată în spital. Ca ridicolul să fie ridicat la cote maxime, vecinii femeii au fost nevoiți să stea în izolare, din cauză că femeia a fost confirmată cu virusul Covid.
Chiar și la două săptămâni după înmormântarea femeii, poliția a căutat-o acasă.

Recomandările redacției