Este doliu la Hollywood, după moartea actriței Nichelle Nichols, cunoscută mai ales pentru rolul său din serialul SF Star Trek din anii 1960. Actrița a murit la vârsta de 89 de ani, potrivit BBC. Aceasta a jucat în celebrul serial, dar și în filmele care au urmat. Pentru rolul interpretat de ea, actrița a devenit ambasador NASA.

Nichelle Nichols a murit din cauze naturale sâmbătă seara, a declarat fiul ei, Kyle Johnson. Nichols a interpretat rolul locotenentului Nyota Uhura din serialul Star Trek, devenind una dintre primele actrițe de culoare din SUA care a jucat un rol major.

Serialul de televiziune Star Trek se știe că a fost deschizător de drumuri, eliminând stereotipurile în anii 1960 prin distribuirea actorilor de culoare și a celor din minorități în roluri importante. Nicholls a fost distribuită în serial în rolul locotenentului Uhura, care a fost prezentată ca un ofițer de comunicații competent și echilibrat – spulberând stereotipurile.

Primul sărut interrasial din televiziunea americană

În 1968, ea și starul William Shatner, care l-a interpretat pe căpitanul Kirk în serial, au inovat atunci când fost protagoniștii primului sărut interrasiale din televiziune, cu toate că nu a fost unul romantic. Cu toate că a înregistrat un succes enorm, actrița Nichelle Nichols s-a gândit inițial să părăsească serialul, dar a fost convinsă să rămână chiar de către Martin Luther King Jr. A continuat să joace în primele șase filme Star Trek apărute după încheierea serialului, în 1969.

Pe lângă activitatea de actriță, Nicholls a devenit și ambasador al agenției spațiale americane NASA, ajutând la recrutarea de femei și minorități pentru programul spațial al celebrei agenții spațiale americane.

sursa: www.impact.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției