controaleComisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Arad a desfăşurat în perioada 1 – 5 aprilie o acţiune de controlare şi de verificare a respectării prevederilor legale privitoare la protecţia consumatorilor în unităţile de vulcanizare. Comisarii CJPC au urmărit în mod deosebit măsura în care operatorii economici respectă prevederile de legalitate a funcţionării, de informarea consumatorilor, preţurile şi tarifele serviciilor oferite clienţilor.
În decursul celor şase zile ale acţiunii au fost verificaţi 28 operatori economici din acest domeniu, din municipiul Arad şi din ju­deţ, depistându-se deficienţe la 24 operatori economici. „Cele mai frecvente defi­- cienţe constatate de comisari au fost nemenţionarea pe bonurile de comandă a timpului de realizare a serviciilor, nea­fişarea certificatelor de înregistrare a societăţilor la registrul comerţului şi din care să rezulte activitatea principală a unităţilor, neafişarea orarelor de func­ţioare, neafişarea corespunzătoare a numelor unităţilor, neafişarea la loc vizibil a preţurilor şi a tarifelor practicate şi lipsa registrelor unice de control”, a declarat dr. ing. Iancu Gheorghe, comisar-şef adjunct al CJPC Arad.
Ca urmare a neregulilor constatate s-au aplicat 26 de sancţiuni cu amendă contravenţională, vaolarea însumată a acestora fiind de 70.400 de lei.

Recomandările redacției