Lupta împotriva dăunătorilor are un rol extrem de important în păstrarea în bune condiții a locuințelor din condominii și protejarea stării de sănătate a populației.

Lupta împotriva dăunătorilor presupune efectuarea periodică, de cel puțin două ori pe an, adică primăvara și toamna a operațiunilor de dezinsecție, dezinfecție și deratizare. „Aceste operațiuni se desfășoară atât asupra părților comune ale condominiului – pivnițe, holuri, terase- ,cât și în apartamentele proprietate personală, de către o firmă de specialitate, cu personal specializat, care știe să identifice potențialele pericole, precum și riscurile privind sănătatea, raportat la substanțele folosite împotriva dăunătorilor”, a spus Dorina Lupșe, președintele Uniunii Locale a Asociațiilor Locative Arad.

Trebuie precizat că, potrivit Legii nr. 196 de organizare și funcționare a asociației de proprietari, „Părțile comune sunt bunuri accesorii în raport cu proprietățile individuale, care constituie bunurile principale.

Toate părțile comune formează obiectul proprietății comune din condominiu. Proprietarii sunt obligați să ia măsuri pentru potrivit prevederilor legale, în condițiile menținerii aspectului armonios și unitar al întregului condominiu, indiferent de natura intervențiilor, precum și cu privire la sănătatea locatarilor. Comitetul executiv al asociației își asumă obligații, în numele proprietarilor membri ai asociației de proprietari, în ceea ce privește administrarea condominiului, luând toate măsurile legale necesare; gestionează situațiile excepționale și de criză. În scopul administrării și întreținerii condominiului, asociația de proprietari încheie contracte cu persoane juridice cu obiect de activitate protecția împotriva dăunătorilor”.

Recomandările redacției