Așa cum anticipam săptămâna trecută, mai mult suporteri ai UTA-ei s-au trezit amendați și interziși pe stadioane deși spun că n-au avut nicio legătură cu scandalul de la restaurantul La Pergola, din ziua meciului cu Dinamo. Reamintim că după producerea acelui conflict, un echipaj al jandarmeriei s-a deplasat la o terasă de pe Faleza Mureșului, unde erau adunați zeci de suporteri ai UTA-ei, i-au legitimat pe toți iar ulterior au început să curgă amenzile.

Cu rezerva că dreptatea va trebui împărțită de organele competente, nu putem să nu punctăm faptul că nu e prima dată când Jandarmeria e acuzată că nu împarte sancțiuni în urma procedurilor de identificare ci apelează la „baza de date“ pentru a ține departe de stadioane, fani pe care-i consideră „indezirabili“. Au fost, chiar în Arad, cazuri de suporteri care au câștigat procese cu această instituție, pe spețe similare.

Într-un comunicat apărut pe pagina de facebook Ultras Arad, suporterii din peluză anunță că vor contesta în instanță amenzile pe care le consideră abuzive dar anunță și un protest public legat de această situație, prin boicotarea primelor 10 minute ale partidei de mâine. Iată comunicatul complet:

„Membrii Ultras Arad fac apel către toți fanii utiști care posedă abonamente sau bilete la peluză pentru meciul cu Academica Clinceni să nu intre în sector în primele 15 minute ale partidei. Dorim să protestăm în acest fel împotriva măsurilor abuzive luate de jandarmerie după ultimul meci de pe teren propriu.

Ca urmare a incidentelor care au avut loc înaintea meciului cu Dinamo, forțele de ordine au stabilit să amendeze și să interzică pe stadioanele din România (pe perioada unui întreg an) aproximativ 35 de suporteri utiști. Considerăm că această decizie dură este total abuzivă, ea nefiind bazată pe dovezi concrete. Fanii sancționați atât de aspru sunt, în realitate, nevinovați, dar ,,greșeala” lor a fost să se afle la locul nepotrivit în momentul nepotrivit. În cursul zilei de duminică (13 februarie), cu mult mai târziu după ce au avut loc incidentele, acestor utiști li s-a cerut să se legitimeze, iar, mai apoi, săptămâna următoare, fiecare a găsit în cutia poștală un proces verbal în care se constata faptul că au ,,creat zarvă” în centrul orașului cu toate că nu există nici o mărturie sau un indiciu care să dovedească această faptă.

Având în vedere această nedreptate, nu ne putem gândi decât că repercusiunile au fost stabilite în așa fel încât să se încerce suprimarea activității peluzei noastre. Probabil, atmosfera incendiară de pe stadionul nostru supără pe mulți, iar pasiunea și fanatismul nostru ne fac înfricoșători în ochii multora. De aceea, vineri, la meciul împotriva Clinceniului, invităm Gruparea de Jandarmi Mobilă din Timișoara să dea tonul la ,,De la Dunăre la Sena” în locul nostru. Noi vom rămâne în holul de sub peluză, în semn de protest. Și nu ne vom opri aici! Luptăm până la capăt cu acest abuz! Vom contesta amenzile și interdicțiile primite și vom cere dreptate în instanță!

În încheiere, dorim să le transmitem tuturor suporterilor, dar și echipei că atmosfera de pe stadion va rămâne neschimbată. Odată cu încheierea momentului de protest, vom lua din nou loc în sectorul nostru și ne vom încuraja jucătorii pe tot parcursul partidei. Vă așteptăm alături de noi! Trebuie să rămânem cât mai uniți și cât mai vocali în aceste clipe mai grele pentru că UTA suntem NOI!“

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției