Protest pentru mutarea centurii din Gai

1
990

Cetățenii au luat inițiativă și au pornit un protest, în această după-masa, în zona centurii din cartierul Gai. Circa 200 de cetățeni din zona de vest a municipiului, locuitori ai cartierului Gai au ieșit în stradă din cauza faptului că centura „ocolitoare“ a orașului trece chiar printre casele acestora.

Majoritatea protestatarilor au fost locuitori din zonă, care s-au săturat ca de ani de zile să nu le fie ascultate doleanțele. O reală problemă este traficul intens din acea zonă. Organizatorii protestului nu au reușit să obțină aviz pentru blocarea drumului, însă la prima trecere de pietoni aceștia au blocat circulația. În mai puțin de câteva minute, s-au format cozi de zeci de autocamioane, iar asta într-o zi de duminică. Pe lângă problema traficului intens mai există și alte probleme cu care locuitorii cartierului Gai se confruntă din cauza centurii. Calitatea aerului lasă de dorit, din cauza noxelor emanate de miile de camioane care trec zi și noapte în acea zonă.

Locuințele oamenilor se degradează foarte repede, trepidațiile care se produc zilnic din cauza tonajelor mari ale camioanelor, produc fisuri în pereții caselor. Nu în ultimul rând, familiile locuitorilor sunt expuse la pericole zi de zi, din cauza autovehiculelor de mare tonaj care rulează la câțiva metri de case.

Cele mai mari probleme sunt cauzate de camioane, foarte multe noxe, foarte mult zgomot. Casele noaste au început să se degradeze, dar cel mai rău este faptul că siguranța oamenilor este pusă în pericol. Nu este un moft, nu ne dorim să ieșim în stradă, în frig doar așa. Totuși și noi avem dreptul la o viață cel puțin decentă, să ne putem odihni noaptea, fără să ne trezească zgomotul camioanelor. Nu o să renunțăm până ce centura care trece prin cartierul nostru va deveni într-adevăr o centură ocolitoare“, a declarat Andreea, în vârstă de 36 ani.

La protest au participat și foarte mulți părinți împreună cu copii acestora, care au susținut că și-au adus copii la protest deoarece este în primul rând vorba despre viitorul lor. Protestatarii au avut parte de o mare surpriză atunci când înainte ca aceștia să pornească, au apărut patru persoane cu un sicriu. Unul dintre organizatori, a anunțat la microfon că sicriul este gol, dar este un simbol pentru persoanele care și-au pierdut viața din cauza centurii prost amplasate.

Lumea care iese și care locuiește în această zonă, de asta a ieșit, pentru că nu ne simțim în siguranță. Unii și-au chemat neamurile și prietenii pentru suport, dar majoritatea sunt locuitori din Gai. Eu zic că acest protest este de bun augur. La intersecția de lângă biserici, la camioanele mari mereu se simte șoc ca și cum s-ar opri. Cred că nici centura nu este construită corespunzător pentru așa tonaje. Sper totuși să reușim ceva cu aceste proteste“, a declarat Traian.

Organizatorii spun că de data aceasta au fost „păcăliți“ și nu au putut bloca traficul rutier în totalitate, însă dacă nu se va schimba nimic la următorul protest vor obține toate avizele necesare pentru blocarea drumului.

1 COMENTARIU

 1. Tipic USR.
  Hai sa facem mare tam tam din ceva..orice nu conteaza.
  Fara orice fel de stidui s-au solutie.
  Stiti cumva cate camioane trec zilnic prin gai si cat la % dintre aceste vin din directia Deva-Bucuresti?
  Nu cred ca aveti idee.
  LA finalizarea tronsonuli de autostrad Dava-Nadlac aceste camione nu vor mai circula pe centura si pe autstrada.
  Deci vor ramanane cei care vin deinspre oradea si cei din Arad.
  Ar fii bine de stiut cum va afecta acest lucru traficul.
  Poate nu stiu -circulatia va scade drastic..
  Atuci poti limita viteza la 30 prin zona si cred ca poblema se si rezolva.
  Si cand aveti idee sa veniti cu soluttii…
  Nu are sens sa construesti pe cine stie unde o centura daca traficul va scade drastic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.