Protest la aprobarea bugetului: „Bani pentru sănătate și drumuri, nu pentru mici și bere!“/Reacția conducerii CJA (foto)

0
637

Una dintre cele mai așteptate ședințe de Consiliu Județean – cea de aprobare a proiectului bugetului de venituri și cheltuieli, a fost marcată iar de protestul PSD-ALDE. Consilierii din tabăra opoziției și-au continuat manifestul început cu o săptămână în urmă, când au boicotat mai multe proiecte prin neparticiparea la vot, în semn de nemulțumire vizavi de modul în care a împărțit CJA, banii pentru primăriile din județ. Cum era de așteptat – întrucât promiseseră că se vor opune, consilierii au purtat din nou banderole albe la mână. În plus, la debutul ședinței au avut în dotare pancarte cu sloganul „Bani pentru sănătate și drumuri, nu pentru mici și bere!“. Practic consilierii din tabăra opozantă au făcut și trimitere la fondurile pe care, Consiliul Județean le alocă în acest an, pentru acțiuni cultural-artistice și tradiționale.

„Ne continuăm protestul pentru că, din nou s-au împățit banii incorect. Și de această dată, mă refer la proiectul bugetului propriu. Spre exemplu, pentru Centrul Cultural Județean ați prevăzut un buget prea mare, ceea ce nouă nu ni se pare normal. În consecință, pentru că din nou suntem în dezacord, ne continuăm protestul. Nu vom dezbate și nu vom vota proiectele 2 și 3 (n.a proiectele privind bugetul de venituri și cheltuieli și excedentul bugetar). Îmi cer scuze față de arădenii care sunt din localități conduse de primării de altă culoare politică decât PNL, că nu îi putem ajuta mai mult, în actuala conjunctură“, a susținut Marius Sulincean, liderul grupului PSD-ALDE.

Președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca nu i-a răspuns pe loc acestuia, ci a întrebat dacă mai sunt alte intervenții. Nici bine nu a terminat propoziția că, tabăra PSD-ALDE a părăsit sala.

Și…reacția

La finalul ședinței, după aprobarea bugetului pe baza majorității – a urmat reacția conducerii CJA. „Aceștia vin cu pretexte fabricate, pe care le folosesc în campania electorală pe care deja au început-o și în spatele acestor acuzații sunt minciuni. Și asta pentru că sunt  multe administrații locale care au primit bani de la Consiliul Județean, chiar dacă au primari PSD. Faptul că, unii primari n-au primit bani nu îi îndreptățește să se comporte în acest hal. Chiar Primăria Municipiului Arad nu a primit și primarul este PNL. Nu am văzut să facă protest pentru că n-am dat primăriei de municipiu bani pentru investiții“, a spus Iustin Cionca, președintele CJA, în finalul ședinței. Acesta a mai adăugat că poate fi verificat faptul că, acele primării de altă culoare politică, care au făcut solicitări administrației, pe proiecte au beneficiat de fonduri.

Am asistat în ultima perioadă la o campanie de-a dreptul cinică a PSD-ALDE și a mașinăriei de propagandă finanțată de aceste partide. Consiliul Județean Arad este acuzat că nu ar fi alocat câteva zeci de mii de euro pentru proiectele unor primării din județ. Dar ce se întâmplă cu zecile de milioane de euro pe care Guvernul României, sprijinit de parlamentarii PSD-ALDE i-a confiscat de la arădeni?! Este vorba de banii pentru care arădenii fac naveta o oră sau chiar două ore în fiecare zi, pentru care se trezesc cu noaptea în cap pentru că nu acceptă statutul de asistați sociali și se duc să muncească, să prospere la nivel personal și al comunității și se trezesc la sfârșitul anului că banii pentru care au muncit nu rămân să finanțeze drumurile din comuna sau din județul lor, nu rămân să finanțeze modernizarea școlilor lor, nu rămân să finanțeze aparatura medicală și condițiile din spitalul lor județean! Și sunt trimiși acești bani în județe unde oamenii nu au aceeași cultură a muncii ca arădenii și nu au același sentiment al responsabilității față de persoana lor, față de familia lor, față de comunitatea lor. CJA cofinanțează 189 de proiecte ale unor primării din județul Arad. Sunt însă și primării care nu au venit la noi să își prezinte proiectele și să ne ceară să le fim parteneri. Și constatăm acum că îmboldiți de parlamentari care au votat împotriva Aradului la București în cele mai importante momente acești primari afișează banere despre Consiliul Județean Arad și despre PNL Arad. Eu îi invit să completeze mesajul de pe aceste banere și să scrie pe ele că Guvernul PSD a confiscat din banii arădenilor peste 60 de milioane de euro în 2 ani fără să îi intereseze nici de drumurile pe care circulăm, nici de spitalul în care ne tratăm, nici de condițiile în care trăiesc copiii noștri. Și culmea știți care e? Că unele dintre aceste primării PSD (Lipova, Pâncota, Chișineu Criș) au primit 0 lei de la Guvernul României, de la Guvernul PSD din cotele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetară. De asemenea, și primăriile Nădlac, Sebiș, Pecica, Ineu, Curtici și Sântana au primit 0 lei“, a conchis Iustin Cionca.

Protestele vor continua

Tot în finalul ședinței, dar după părăsirea sălii, consilierul Marius Sulincean, liderul grupului PSD-ALDE a declarat: „Neavând alt mod de a protesta vizavi de împărțirea banului public în instituțiile subordonate județului Arad, am ales această cale. Da, colegii noștri de la PNL au dreptate! 20 este mai mare decât 13. Pot face ce doresc. Vom continua această serie de proteste pe care am început-o în ședința trecută și în următoarele ședințe ale Consiliului Județean“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.