protestDisperaţi de condiţiile în care se află strada Constituţiei din Colonia Aradul Nou, locatarii de pe amintita arteră au organizat sâmbătă o manifestare protestatară pentru a sensibiliza administraţia locală responsabilă de starea drumului. Ceva mai mult de 150 de oameni, incluzând şi câţiva copii, s-au adunat în faţa actualei ruine care-a fost cândva Şcoala Generală nr. 20 pentru a-şi striga oful. Acuzele pentru starea deplorabilă a străzii s-au îndreptat spre administraţia municipală, firesc, dar şi spre zona politicului.

Protestatarii au pornit spre Calea Timişorii; o parte „s-a pierdut” pe drum, aşa că mai puţin de 100 de nemulţumiţi au traversat repetat, „pe zebră” şi sub supravegherea poliţiştilor, artera principală a Aradului Nou, pentru a îngreuna traficul – ceea ce s-a reuşit în foarte mică măsură.

Deşi a fost cerută cu insistenţă prezenţa unui reprezentat al primăriei şi s-a anunţat sosirea cuiva din aparatul executiv în 15 minute, n-a venit nimeni.

Protestatarii şi-au strigat necazurile şi în faţa casei consilierului municipal Florin Galiş. Acesta a venit la locul protestului, a ascultat păsurile oamenilor şi a stat de vorbă cu ei. S-au rostit cuvinte grele de ambele părţi: Galiş a pomenit de „condiţii de Ev Mediu” şi de dreptatea protestatarilor, protestatarii au acuzat iarăşi administraţia şi politicul… Cum protestatarilor li s-a transmis că o delegaţie a lor va fi aşteptată luni , la orele 14,00, la primărie, Galiş a promis că-i va însoţi şi că va cere discutarea problemelor lor în proxima şedinţă ordinară a CLM.

Recomandările redacției