Zeci de mii de persoane s-au adunat, sâmbătă seara, în Piața Victoriei și în alte orașe din țară, pentru a manifesta împotriva Guvernului Dăncilă. Protestul vine la o zi de la violențele din Capitală, soldate cu 65 de răniți.

Zeci de mii de persoane participă, sâmbătă seară, la mitingul antiguvernamental din Piaţa Victoriei, protestatarii scandând „Nu plecăm!”, relatează stirileprotv.ro.

Oamenii, care sunt strânşi atât în faţa sediului Guvernului, cât şi pe străzile laterale. Pe faţada Palatului Victoria au fost proiectate mesaje prin care se cerea demisia Guvernului.

Protestatarii scandează „Demisia!”, „Jos Guvernul!” şi „România, trezeşte-te!”.

50.000 de oameni au manifestat vineri în Piața Victoriei din Capitală. Protestul a degenerat, astfel că în cursul serii au avut loc mai multe ciocniri violente între grupuri de protestatari, care au aruncat cu pietre și alte obiecte spre jandarmi, și forțele de ordine, care au folosit grenade, gaze lacrimogene și tunuri cu apă. Printre cele 440 de persoane care au primit îngrijiri medicale au fost și copii și femei, iar în jur de 65 au ajuns la spital. Totodată, procurorii militari au deschis dosar penal privind intervenţia jandarmilor în Piaţa Victoriei.

Recomandările redacției