„Dacă vă pasă, ieșiți din casă!” au proclamat toată noaptea sute de arădeni. Aceștia s-au adunat încă de la ora 23.00 pe platoul din fața Palatului Administrativ, după ce au comunicat pe rețelele de socializare că vor să organizeze un protest împotriva restricțiilor care impun limitarea circulației în afara locuinței după ora 20.00. Protestul a avut loc în fața Primăriei Arad, extinzându-se mai apoi pe străzile orașului.

Una dintre opriri a fost în fața Consiliului Județean Arad, unde au scandat preț de câteva minute: „Libertate!”. Următoarea oprire a fost în fața Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, unde protestatarii au cerut demisia lui Raed Arafat. De aici, arădenii noștri s-au reîntors la primărie. Tinerii au scandat împortiva purtării măștii, respectiv pentru întoarcerea elevilor în băncile școlii.

Împreună cu arădenii care mărșaluiau pe străzi, s-au alăturat și un număr uriaș de mașini, care claxonau îndelung în fața Palatului Administrativ.

La fața locului au sosit atât echipajele de jandarmerie, cât și cele de poliție.

Dacă până aseară, arădenii au fost printre puținii din țară care au avut curajul să iasă în stradă și să protesteze împotriva măsurilor dure luate de autorități împotriva răspândirii virusului SARS-COV-2, protestele s-au împânzit în toată țara.

De asemenea, nici timișorenii nu s-au lăsat mai prejos.
Puțin după miezul nopții, timișorenii au început să se adune în Piața Victoriei. Aici, aceștia au scandat sloganuri împotriva restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus. Numărul protestatarilor a crescut permanent, unii purtau mască, iar alții nu. Ei au pornit în marș pe străzile Timișoarei, au mers, supravegheați de forțele de ordine, spre Prefectură, dar și la sediul Poliției Județene. Oamenii au cerut demisia și chiar arestarea lui Raed Arafat, au scandat și împotriva premierului Cîțu. Coloana s-a întors în zona centrală, în fața Catedralei Mitropolitane, pentru ca ulterior să ajungă în fața casei unde locuiește primarul Dominic Fritz, ei cerând demisia acestuia. Aici, coloana a fost așteptată de forțe de ordine, dar nu au fost incidente grave.

„Hoții!, Pleacă Arafat! Vrem libertate!”, exclamă arădenii.

Tot în noaptea trecută, au scandat în străzi pentru libertate și cetățenii din Galați, Brăila, Constanța și București.

Recomandările redacției