Protestul „15 minute” adună adepți: sute de arădeni se „opresc“ pentru autostrăzile pe care nu le avem

0
835

Tot mai mulţi arădeni se arată interesaţi, pe reţelele de socializare, de protestul inedit inițiat de suceveanul Ștefan Mandachi, omul de afaceri din Moldova care a construit un metru de autostradă. Numărul celor interesaţi să participe la protestul inedit creşte de la o oră la alta, până acum fiind înregistraţi aproape 500 de arădeni.

Forma de protest constă în oprirea oricărei activităţi pentru 15 minute, pe 15 martie, la ora 15.00. „În data de 15.03.2019, ora 15.00, propun să ne unim pentru 15 minute şi să ne oprim din orice activitate în semn de protest pentru autostrăzile promise pe care nu le avem nici acum!“, se arată în îndemnul de participare al arădenilor la protest, care reuşeşte să adune tot mai mulţi adepţi.

„În data de 15 martie, pentru 15 minute, începând cu ora 15, eu suspend activitatea celor 40 de restaurante. Pentru autostrăzi, fii solidar. Provoacă măcar trei persoane să își întrerupă activitatea“. Așa sună protestul inedit inițiat de antreprenorul sucevean Ștefan Mandachi, nemulțumit de lipsa autostrăzilor în țară și mai ales în regiunea Moldovei.

Deținător a 40 de restaurante în întreaga țară, omul de afaceri a construit și „primul metru de autostradă din Moldova”, pentru care a achitat, din fonduri proprii, aproximativ 4.500 de euro. Mandachi nu s-a oprit aici, iar pe 15 martie anunță că va inaugura un așa-numit monument al autostrăzii.

„Dacă ești profesor lasă elevii cu 15 minute mai mult în pauză. Dacă ești zidar, lasă mistria jos pentru 15 minute. Dacă ești șofer, lasă mașina 15 minute pe avarie. Dacă vrei să pleci din România mai stai 15 minute. Sunt Ștefan Mandachi, nu fac politică, nu sunt activist, nu fac parte din nici o organizație sau mișcare. Sunt român, locuiesc în Suceava și sunt țăran de la Sfântu Ilie cu accent moldovenesc. Ca om de afaceri am parcurs mai mult de 500.000 de kilometri la volan. Pentru că nu am avut autostrăzi, am pierdut  peste un an și jumătate la volan”, mai spune Ștefan Mandachi pe Facebook.

„În România mor anual 2.000 de oameni în accidente rutiere. Mai mulți decât au murit la Revoluție. Avem o Revoluție în fiecare an. Din 1989, în accidente au murit peste 60.000 de oameni. Cât populatia orasului Alba Iulia. Oare câți ar fi supraviețuit dacă am fi avut autostrăzi?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.