Tinerii arădeni care vor să își arate creativitatea prin fotografie, sub tematica „Aradul european“, o pot face participând la un concurs. Este vorba de o competiție organizată în proiectul „Y-factor“, menit să încurajeze tinerii să-şi exprime părerea, în mod creativ, vizavi de influenţa Europei în regiunea lor. Proiectul este găzduit de Comitetul Regiunilor, în calitatea sa de reprezentant al regiunilor şi oraşelor la nivelul instituţiilor europene.

Astfel, anul acesta, proiectul constă într-o competiţie fotografica intitulată „Capturing [Y]our Europe“, ce va culmina chiar cu o expoziţie la Bruxelles. Cocurenții vor trebui să răspundă, prin imaginile fotografiate, la întrebarea: „Cum resimţi prezenţa Uniunii Europene în regiunea ta?“, iar fiecare candidatură va consta în două fotografii: prima va descrie impactul UE în regiunea în care participantul locuieşte şi cea de-a doua va reprezenta ceea ce UE ar putea schimba în viitor, ceea ce rămâne de făcut. Acest proiect oferă tinerilor oportunitatea să îşi exprime opinia în legătură cu Uniunea Europeana şi impactul acesteia în viaţa lor. De asemenea, concursul doreşte să sporească vizibilitatea CoR în structura complexă a instituţiilor europene. Acest eveniment este sprijinit de Consiliul Județean. 

Concurs de amploare

Evenimentul expoziţional se va desfășura pe durata a trei zile, începând cu data de 26 iunie (n.a în timpul sesiunii plenare a CoR), iar juriul compus din membri ai Comitetului Regiunilor şi experţi din domeniul cultural va selecta cele mai interesante fotografii ce face parte din expoziţie.

Vor fi aleși doi câştigători – unul ales de către public şi unul de către juriu. Câştigătorii vor fi invitaţi la Bruxelles să îşi prezinte fotografiile cu ocazia inaugurării evenimentului.

Ca să poată participa, cei interesați  treibuie să aibă între 18 și 30 de ani. De asemenea, o condiție este  furnizarea unui titlu pentru fiecare dintre cele două fotografii şi a unei singure descrieri (maximum 150 de cuvinte) în limba maternă a participantului (n.a o auto-traducere în limba engleză este obligatorie);

Data limită pentru transmiterea fotografiilor este 31 mai 2019, ora 16 (ora Bruxelles-ului). Adresa pentru transmitere şi alte detalii despre proiect/participare: YFactor.Contest@cor.europa.eu. Fotografiile trebuie trimise şi la adresa de email consiliu@cjarad.ro, cu acordul autorilor de a fi publicate într-un album tipărit de Consiliul Judeţean Arad, prin Centrul Cultural Judeţean şi de a fi expuse într-o expoziţie la Consiliul Judeţean.

Vizavi de fotografii, rezoluția imaginii trebuie să fie de minimum 2400 pixeli x 1700 pixeli, 4MP, iar cele 2 imagini nu pot depăşi 20 Mb.

Tinerii se pot informa și de pe pagina https://cor.europa.eu/et/events/Pages/Capturing-Your-Europe.aspx.

 

Recomandările redacției