Universitatea Aurel Vlaicu a găzduit miercuri o conferință cu tema „Provocarea NATO pentru tinerii arădeni”, proiect susținut de Centrul Municipal de Cultură Arad. Au fost prezenți: preşedintele Comisiei pentru Apărare, Ordine publică şi Siguranţă Naţională din Camera Deputaţilor,  deputatul arădean Dorel Căprar, reprezentanţi ai structurilor NATO din România, reprezentanţi ai Jandarmeriei, ai Academiei de Poliţie, ai Batalionului Mixt Româno-Maghiar, ai Academiei Forţelor Terestre, precum şi ai autorităţilor locale, toți vorbind câte ceva în legătură cu proiectul derulat. „Considerăm că o universitate trebuie să ofere spaţiul unor dezbateri  serioase cu specialişti în domeniu, considerăm că aceasta este menirea noastră de a aduce în spaţiul public tematici de interes pentru arădeni, în special pentru tânara generaţie, de a facilita interacţiunea dintre specialişti şi studenţi”, a declarat prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV.
Deputatul arădean Dorel Căprar a menționat la rândul său că „această conferinţă este prima dintr-o serie de conferinţe pe problematica NATO pe care intenţionăm să le organizăm în mediul universitar.” „Mă bucur că acest eveniment a avut loc la  Universitatea Aurel Vlaicu din Arad şi sunt convins că proiectul nostru va avea succes. Ceea ce n-am dorit şi cred că am şi reuşit la Arad a fost să aducem tinerilor, studenţilor informaţia corectă din partea specialiştilor pe acest subiect atât de mult dezbătut în spaţiul public”, a continaut Căprar.
În cadrul conferinței a fost înmânată o diplomă onorifică unei reprezentante a Azerbaijanului, pentru buna colaborare cu țara noastră.
La rândul său, colonelul Claudiu Topor a făcut o prezentare a Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” din Arad, a Batalionului Mixt Româno-Ungar de menținere a păcii, a proiectului The Golden Lions, ISAF, NATO și a exercițiilor multinaționale ale batalionului în cadrul Readiness Action Plan.
În încheiere mai trebuie spus că a fost primul eveniment de acest fel din România organizat de o universitate și că la conferință au participat numeroși studenți arădeni.
Ioana Puraveț

Recomandările redacției