Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota – Oradea au depistat trei români pe numele cărora erau emise două mandate de arestare preventivă, respectiv un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Unul dintre românii cu mandate de arestare era căutat de autorităţile române pentru săvârâşirea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism. Marţi seara, în jurul orei 23,25, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul D. S., în vârstă de 38 de ani, din municipiul Bucureşti. În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de către autorităţile române, un mandat de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt calificat.

În data de 22 august, în jurul orei 21,10, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul M. P., în vârstă de 41 de ani, din judetul Dolj. În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de către autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru o perioada de 8 luni pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

Câteva minute mai târziu, la acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul D. D., în vârstă de 21 de ani, din judeţul Giurgiu. Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de către autorităţile române, un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori si proxenetism. În toate cazurile, persoanele au fost predate unor echipe operative din cadrul I.P.J. Arad în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Alexandra Drăguşanu

Recomandările redacției