În duminica a cincea după Paști (a Samarinencei), credincioșii Parohiei Șiria au participat la Sfânta Liturghie oficiată de către Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhie­piscopiei Aradului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi: preotul paroh Savu Pavel și Iulian Botezatu, de la Parohia Șiria, protosinghelul Emanuel Cucu și pre­otul Florin Țucudean de la Mănăstirea Feredeu, Arhid. Mircea Proteasa și Arhid. Gheorghe Lehaci.
Preasfințitul Emilian Crișanul a rostit un cuvânt bogat de învățătură, unde a evidențiat faptul, că nu a fost întâmplător acest dialog la fântâna lui Iacov, cel care a primit de la Dumnezeu numele de Israel. Hristos Domnul îi cere apă acestei femei și arată smerenia Sa, dar și dorința de a provoca dialogul, pentru ca treptat să-și descopere dumnezeirea Sa. Astăzi în lume sunt multe fântâni, dar în Biserica lui Hristos vom regăsi mereu apa cea vie care este izvorul nesecat al harului Lui Dumnezeu. Omul este o ființă socială și trebuie să fie mereu în dialog cu toți semenii și în același timp să-și apere credința și să stea departe de toate rătăcirile.
La final preotul paroh Pavel Savu i-a mulțumit Preasfințitului Emilian Crișanul, pentru faptul că a poposit la Șiria și că le-a oferit un prilej de mare bucurie credincio­șilor Parohiei Șiria. (I.B.)

Recomandările redacției