Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a vizitat miercuri, 16 mai 2017, câteva secții din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Arad.

Ierarhul a fost întâmpinat de doamna Ec. Lucuța Carmen-Alina, managerul Spitalului, Dr. Onel Alexandru Mircea, director medical și de alți angajați ai spitalului. Preasfinția Sa a fost însoțit de domnul  Iustin Cionca, Președintele Consiliului Județean Arad, doamna prof.dr. Coralia Cotoraci, Rectorul Universității de Vest ,,Vasile Goldiș” din Arad, Pr. Gabriel Mariș, consilier în cadrul Sectorului Social al Arhiepiscopiei Aradului, Pr. Vasile Cucu, secretar eparhial și preot în cadrul Spitalului Județean, Arhid. Mircea Proteasa.

Pentru început, Preasfințitul Părinte Emilian a vizitat biserica cu hramul ,,Cuvioasa Paraschiva” din incinta spitalului, după care a vizitat mai multe secții în care se află internați bolnavi cu diferite suferințe, oferindu-le iconițe și binecuvântându-i pe cei suferinzi.

În cadrul acestei vizite arhierești, Preasfinția Sa a vizitat și Secția de boli infecțioase copii, din cadrul spitalului, în curs de renovare prin proiectul ,,Cu drag pentru viitor”, derulat prin meritul doamnei Anamaria Nyeki-Popa, președinta Asociației Cetatea Voluntarilor. Preasfinția Sa a oferit din partea Arhiepiscopiei Aradului, icoane cu Maica Domnului ,,Izvorul Tămăduirii”, pentru toate saloanele secției. Pentru renovarea compartimentului de boli infecțioase copii, Arhiepiscopia Aradului a contribuit cu suma de 100.000 Ron  și a susținut și alte campanii pentru adunarea de fonduri pentru această secție.

La final, Preasfinția Sa a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului și i-a încurajat pe cei bolnavi să aibă credință în mila și ajutorul lui Dumnezeu, Doctorul și Tămăduitorul sufletelor și trupurilor noastre.

Protos. Iustin Popovici

Recomandările redacției