Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, susține că Executivul manipulează și ascunde adevărul despre cifrele pandemiei de coronavirus. El arată că PNL deține monopolul asupra tuturor datelor oficiale și blochează orice tentativă de a afla rezultate și din alte surse. ”Guvernul PNL manipulează și ascunde adevărul despre cifrele pandemiei de coronavirus.

Guvernul are monopolul informațiilor oficiale și refuză cu îndârjire să lase să vină date și din alte surse, cel puțin la fel de credibile. Primăria Capitalei a încercat de 2 ori o testare în masă, dar de două ori Guvernul a blocat procesul.

Am cerut de mai multe ori să ni se spună numărul persoanelor infectate. Nu ni s-au pus la dispoziție datele. Ni se dau doar numărul de teste și nu numărul oamenilor care sunt infectați.

Amenință sau elimină din structura de decizie pe toți cei care îndrăznesc să spună altceva decât varianta oficială (…) Doctorul Streinu Cercel este cel mai elocvent exemplu. Manipulează datele, falsifică sau măsluiesc prin omisiune datele din județele țării. Guvernul testează doar în funcție de interesul politic, nu în funcție de nevoile sanitare. La început, când intrau oameni în țară se testa extrem de puțin, iar acum când Guvernul dorește prelungirea stării de alertă, se testează mai mult.”, a spus Lucian Romașcanu.

Recomandările redacției