Reprezentanții PSD Arad susțin că în urma consultării membrilor Comitetului Executiv Judeţean au fost adoptate trei rezoluţii catalogate a fi foarte importante. Acestea se referă la susţinerea Guvernului Grindeanu, a preşedintelui partidului Liviu Dragnea precum , dar trebuie spus că s-a propus şi sancţionarea disciplinară a primarului de la Iaşi, Mihai Chirica,  pentru modul nestatutar în care a făcut o serie de declaraţii publice ce exprimă puncte de vedere personale. „Conducerea Organizaţiei judeţene PSD Arad îşi exprimă întreaga susţinere faţă de Guvernul Grindeanu, de Programul de Guvernare social-democrat orientat spre interesele naţiunii şi nevoile cetăţenilor. Este absolut necesar ca Executivul să îşi continue seria reformelor în domenii cheie, precum Educație, Sănătate, Legislație penală și Salarizare. Actuala formulă guvernamentală a demonstrat încă din momentul investiturii că este capabilă să realizeze performanţe, mai ales că, în acest moment Executivul mai are 12 măsuri pe care trebuie să le adopte, astfel încât acest Program de Guvernare și etapa primului trimestru să fie îndeplinită, adică tot ceea ce am promis oamenilor”, susține Dorel Căprar, preșe­- dintele PSD Arad.
Dragnea are sprijinul Aradului
Acesta susține la rândul său că filiala îi acordă lui Dragnea tot sprijinul, în condi­țiile în care acesta a avut merite importante în câștigarea alegerilor și revenirea PSD la guvernare. „În aceeaşi măsură, ne afirmăm întregul sprijin faţă de li­derul partidului, preşedintele Liviu Dragnea, care a avut un rol capital atât în elaborarea Programului de Guvernare al PSD cât şi în câştigarea alegerilor generale din decembrie 2016. Preşedintele Dragnea a depus constant eforturi şi a reuşit să menţină unitatea partidului în momente cheie iar păstrarea coeziunii interne şi victoria în alegeri i se datorează într-o  mare măsură. Partidul Social Democrat, cel mai mare partid politic din România, a fost întotdeauna deschis spre dialog intern şi orice voce justificată, orice părere argumentată şi fundamentă a fost ascultată în forurile interne de conducere şi reprezentare ale partidului”, mai spune Căprar.
Declarații neavenite
În continuare, acesta consideră că declarațiile făcute de Chirica la adresa partidului sunt neavenite și că acesta ar trebui sancționat după cum merită.
„Considerăm că luările de poziţie în media ale primarului de la Iaşi, Mihai Chirica, sunt total neavenite, mai ales că, în calitate de vicepreşedinte PSD ar fi putut să îşi exprime anumite nemulţumiri personale în Biroul Permanent Naţional. De aceea, noi considerăm că modul în care a făcut-o este unul total nepotrivit şi constituie o abatere disciplinară gravă a unui cadru de condu­cere al PSD de la conduita procedurală şi intră în contradicţie cu prevederile statutare ale partidului. Prin urmare recomandăm sancţionarea sa disciplinară de către forurile naţionale de conducere ale PSD”,  a încheiat deputatul Dorel Căprar.
(L.Ș.)

Recomandările redacției