lupasPSD Arad atrage atenţia asupra riscurilor pe care le presupune intenţia administraţiei locale a municipiului de a concesiona Ştrandul Neptun societăţii Recons în condiţiile în care concesio­narea nu este transparentă iar Recons nu este o societate tocmai credibilă deşi este majoritar proprietate a CLM Arad. „Credem că deciziile importante pentru administrarea ştrandului trebuie luate în mod transparent, prin dezbaterea publică. Este posibil ca  intenţia de a transfera ştrandul în administrarea Recons să aibă ca scop tocmai adoptarea în spatele uşilor închise a unor decizii cu privire la baza de agrement. Cred că prin păstrarea controlului Consiliului Local Municipal asigurăm un plus de transpa­renţă cu privire la viitorul ştrandului. Chiar dacă CLM este acţionar majoritar la Recons, transferarea ştrandului către o societate comercială ridică unele semne de întrebare, cu atât mai mult cu cât societatea respectivă nu a demonstrat că este un exemplu pozitiv la capitolul management”, a declarat Marin Lupaş, consilier municipal social-democrat.
Lupaş aminteşte că lideri locali şi aleşi ai PSD au avertizat de mai multe ori asupra anumitor interese în funcţie de care s-a urmărit distrugerea zonei co­merciale a ştrandului prin concesionare făcută fără să se ţină cont de opinia pu­blică. „Nu suntem şi nu vom fi niciodată de acord cu înstrăinarea ştrandului; este baza de agrement tradiţională a arădenilor şi este bine ca administraţia locală să controleze viitorul ştrandului în interesul arădenilor”, a spus Marin Lupaş.
PSD şi-a propus ca în perioada următoare să propună şi chiar să ceară o dezbatere publică legată de proiectul de concesionare a ştrandului iniţiat de administraţia locală. „Justificarea legată de locurile de muncă nu stă în picioare: nu credem că Primăria Arad nu trebuie să facă disponibilizări şi nu are nevoie de artificii pentru a majora numărul funcţionarilor”, a spus Marin Lupaş.

Recomandările redacției