PSD – chiloții de tablă ai lui Cîțu

0
495

Economia României a luat-o înfricoșător la vale. Inflația a crescut cu aproape șase procente numai în luna august, iar prețurile o iau de-a dreptul razna. Vine iarna, facturile sunt cu vreo 25% mai mari, iar în tot acest timp Guvernul Cîțu crește salariul cu 1 leu și îi ajută pe cei nevoiași cu 50 de lei la plata cheltuielilor. Leul se depreciază continuu, iar la toate astea Cîțu ridică din umeri. Ba mai mult, își trage chiloții peste pantaloni și se visează Superman, salvând avioane. Este adevărat, România are acum nevoie poate mai mult ca niciodată de un Superman, dar care să redreseze economia, nu să salveze avioanele din imaginația lui Cîțu.

Actualul prim ministru al României, și poate unul dintre cei mai slabi din istoria acestei țări, ne-a obișnuit cu adevărurile sale trunchiate, care în fond s-au transformat în minciuni. Ne-a povestit, cu hârtiuța în mână, și cu bâjbâială în glas, pesemne că primise noțile mult prea târziu ca să aibă timp să le repete… că le mulțumește românilor că el a avut oportunitatea să ne ofere o creștere economică fără precedent. Adevărul întreg era că se raporta la o perioadă în care totul era închis, economia fiind în lockdown din cauza pandemiei. Nu pusese în calcul acolo nici rata inflației care deja cunoștea cote alarmante. Iar acest lucru se petrecea înainte de criza guvernamentală, pe care a provocat-o tot el. Deci un alt adevăr trunchiat al premierului României este acela că aruncă întreaga demolare a țării pe spatele crizei politice, ori știm cu toții că țara se duce în jos cu mult timp înainte de asta, când guvernarea mergea „ca unsă“.

Dar despre toate astea și multe, multe altele, PSD a atras atenția. Reprezentanții acestui partid au fost foarte atenți cu greșelile premierului Cîțu și a întregii sale guvernări, taxându-l prompt de fiecare dată. Nu a existat zi din calendar în care să nu aflăm de la PSD cât de prost conduce Cîțu țara și cât de nociv este în fruntea guvernului. Cum România, țara pe care o iubim cu toții atât de mult, trebuie să scape numaidecât de acest premier. Că PSD va face și va drege să scape țara asta de un asemenea premier. Iar electoratul PSD a crezut. Au crezut și alții, nu doar votanții PSD. Doar că, din nou, PSD își înșeală așteptările și își încalcă cuvântul.

Rămas practic în pielea goală, PSD îi oferă acum chiloți premierului Cîțu. Îl menține în viață, în ciuda faptului că „este cel mai nociv premier și ar trebui făcut orice ca România să scape de el“.

În acest fel, PSD, sub formă de chiloți ai lui Cîțu, este părtaș la „îngroparea României“.

PSD o dă acum la joacă. Dintr-o dată, când țara o duce mai greu și are mai multă nevoie de clarificare politică, Cîțu nu pare a mai fi atât de rău. Asta ce înseamnă? Că politicienii PSD sunt niște mincinoși, cu unele excepții? Acum li se oferă pe tavă capul lui Cîțu, iar ei se apucă de balet. Nu mai este Cîțu cel mai nociv premier, de care țara asta trebuie să scape numaidecât? Înseamnă că psd-iștii au mințit în tot acest timp, iar Cîțu nu este chiar atât de rău pe cât au încercat mincinoșii, cu unele excepții, întăresc asta, să manipuleze. Eu unul aș fi și mai tranșant: dacă PNL-ul susține un premier care face rău României, atunci la un moment dat, într-un viitor apropiat, partidul trebuie să aibă soarta PNȚCD-ului. Dar dacă Cîțu nu a fost atât de rău pe cât spune PSD și doar am fost mințiți de acest partid, atunci cel mai bine ar fi să îl aștepte pe el soarta PNȚCD-ului. Și dacă Cîțu este într-adevăr un premier nociv, iar PSD are dreptate, dar în același timp îl menține în fruntea Guvernului, atunci sper ca PSD să aibă aceeași soartă cu a PNȚCD-ului.

La o cădere cât mai ușoară și rapidă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.