PSD, în unanimitate, pentru referendumul lui Iohannis!

0
267

Comisiile juridice ale Camerei Deputaților și Senatului au votat, marți, în unanimitate, pentru un raport favorabil în cazul organizării de către Klaus Iohannis a referendumului din 26 mai. Deputatul PSD Florin Iordache a spus că majoritatea guvernamentală recunoaște dreptul șefului statului de a face referendum.
„O să aveţi o surpriză. Noi, majoritatea, susţinem un raport favorabil fără niciun fel de intervenţii. E dreptul preşedintelui să organizeze acest referendum. E aviz consultativ. Dacă preşedintele doreşte să extindă aria, raportul pe care îl propunem este favorabil fără niciun fel de intervenţii”, a spus Iordache. Față de avizul precedent, din 2017, când PSD i-a atras atenția lui Klaus Iohannis cu privire la anumite limite și interdicții în ceea ce privește referendumul, de această dată social-democrații nu au mai făcut nicio observație. Pesediștii au decis să nu intre în conflict cu șeful statului pe tema referendumului, deși Iohannis a spus că va convoca consultarea populară pentru că în opinia acestuia PSD vrea să controleze justiția și a eșuat la guvernare.
Senatorii și deputații se vor reuni miercuri, de la ora 10.00, pentru a discuta scrisoarea președintelui Klaus Iohannis privind organizarea unui referendum național pe 26 mai, în aceeași zi cu alegerile europarlamentare. Iohannis a trimis Parlamentului, pe 4 aprilie, scrisoarea cu cele două probleme de interes național care vor fi supuse referendumului: Interzicerea amnistiei și grațierii pentru infrac­țiuni de corupție; Interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare, corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct Curtea Constituțională cu privire la ordonanțe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.