PSD şi ALDE ar putea avea un candidat unic la alegerile prezidenţiale din 2019, a anunţat liderul PSD, Liviu Dragnea.
El a spus că este deschisă varianta unui candidat unic, care „poate să fie de la PSD sau poate să fie de la ALDE”, sus­ţinând că acesta va fi desemnat după o analiză serioasă, raţională, ci „nu pe orgolii şi mândrii gă­unoase”, a afirmat Dragnea, relatează stirileprotv.ro.
„Candidatul la alegerile prezidenţiale va fi desemnat după o analiză foarte serioa­să, nu pe orgolii, ci pe raţi­une. Este deschisă posibilitatea de candidat unic şi o să o pitrocim foarte bine, o să o gândim f bine, să vedem care e varianta cu cele mai mari şanse de reuşită. Am vorbit cu domnul Tăriceanu şi am convenit că orice variantă este deschisă, însă o s-o gândim foarte bine. O să vorbim cu toţi colegii noştri şi să vedem care este varianta cu cele mai mari şanse de reuşită. Va fi o analiză nu baza-tă pe orgolii şi mândrii gă­- unoase (…) Candidatul poate să fie de la PSD, poate să fie de la ALDE, pentru că miza cea mai mare e să câştigăm alegerile, ca să ducem mai departe acest program de guvernare şi această creştere economică cum România nu a mai avut”, a declarat liderul PSD la România TV.
El a afirmat că această analiză, care va fi făcută separat de PSD şi ALDE, a început şi va fi terminată „în toamnă, spre sfârşitul anului, pentru că nu e grabă”.

Recomandările redacției