Psihologii arădeni, incluși în Registrul Național al Profesioniștilor din Sănătate

0
188

Psihologii sunt incluși, începând de luna aceasta, în Registrul Național al Profesioniștilor din Sistemul de Sănătate. Acest lucru înseamnă că a fost efectuat un pas important în privința recunoașterii sănătății mintale ca parte a domeniului general sanitar, conform avocat.net.

Modificarea a fost posibilă în urma unei Ordonanțe de Guvern, adoptate de Executiv la finele lunii august. Ordonanța modifică, astfel, Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Odată cu această modificare, pe lângă medici, farmaciști, asistenți medicali, și psihologii vor fi recunoscuți, de asemenea, ca fiind profesioniști în domeniul sănătății.

Registrul a fost creat „în scopul dezvoltării celor mai eficiente politici de resurse umane necesare pentru asigurarea stării de sănătate a populației”, potrivit legii. Acest registru este, potrivit sursei citate, o platformă electronică aflată în proprietatea statului și administrată de Ministerul Sănătății. Din punct de vedere juridic, este o bază de date, menită să ofere datele necesare pentru managementul și politicile de resurse umane în sănătate.

Ministerul Sănătății, prin biroul desemnat din cadrul acestuia, dar și prin Institutul Național de Sănătate Publică, coordonează Registrul cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind protecția datelor cu caracter personal.

De asemenea, Ministerul acordă unei instituții din domeniul medical, la solicitarea în scris și motivată,  informații cu privire la un profesionist din listă, conform sursei citate.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.