„Psihopedagogia educaţiei timpurii şi a şcolarităţii mici”, un master „proaspăt” la UAV

0
499

uavProiectul POSDRU„Psihopedagogia educaţiei timpurii şi a şcolarităţii mici”, derulat în cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu”, s-a încheiat cu succes la finele săptămânii trecute, lăsând „deschis” un program de master ambiţios-  adaptat cerinţelor pieţei europene de muncă şi Legii Educaţiei Naţionale- la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Asistenţă Socială. Obiectivele specifice ale acestui proiect, numit şi „PERFORMER”, au fost dezvoltarea de curriculm pentru programul de studii de masterat, adaptat tendinţelor de evoluţie în context european, prin cooperare transnaţională (învăţământ centrat pe elev, integrarea noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicaţiei; formarea continuă a personalului implicat în livrarea programului de masterat; formarea specialiştilor în domeniul educaţiei timpurii şi a şcolarităţii mici, în vederea obţinerii diplomei în sistem ARACIS şi certificatului din partea ISPEF Roma (Certification SCA- Student Certification Assessment); asigurarea vizibilităţii. „Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Asistenţă Socială a încheiat un proiect POSDRU extrem de interesant, un proiect realizat în colaborare cu Universitatea «Transilvania» din Braşov şi Universitatea «1 Decembrie 1918» din Alba Iulia, precum şi cu un institut de specialitate pe linie de psihopedagogie şi formare continuă de la Roma. Este un proiect care vizează educaţia copiilor şi educaţia cadrelor didactice care, iată, pot preda şi le predau celor mici. Pentru noi a fost unul foarte important, pentru că educaţia timpurie se pune în acest context european şi este nevoie de specializări care au în atenţie tocmai pregătirea celor mici”, a spus prof.univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele Consiliului Academic.

Proiectul s-a încheiat vineri, 27 iunie, cu disertaţia studenţilor, ocazie cu care a avut loc şi o conferinţă internaţională cu tema „Perspectives of a Higher Quality Level of the Training of Specialists for Early Education and Primary Schooling” („Perspective ale formării la nivel calitativ superior a specialiştilor pentru educaţie timpurie şi şcolaritatea mică”), conferinţă la care au participat următoarele cadre didactice, formatori în cadrul proiectului: prof.univ.dr. Lizica Mihuţ, prof.univ.dr. Ilica Anton, prof.univ.dr. Herlo Dorin, conf. univ. dr. Roman Alina Felicia, lector univ. dr. Egerău Anca, lector univ. dr. Dughi Tiberiu. „Ne bucură foarte mult că Universitatea «Aurel Vlaicu» din Arad încheie proiectul «PERFORMER-Psihopedagogia educaţiei timpurii şi a şcolarităţii mici», proiect care a adus Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Asistenţă Socială un nou master. Deşi studentele noastre- cele 25 de participante- au finalizat cu disertaţia, acest master va fi în continuare la dispoziţia absolvenţilor programului de studii «Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar» şi… aşteptăm, pentru că sunt 50 de locuri pentru viitorii masteranzi”, a declarat conf. univ. dr. Gabriela Kelemen, coordonatorul proiectului.

Toate lucrările prezentate în cadrul conferinţei vor fi publicate în Revista Educaţia Plus (Journal Plus Education), revista Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Asistenţă Socială.

„Felicităm cu această ocazie pe conf. univ. dr. Gabriela Kelemen care s-a ocupat de organizarea acestui proiect şi acestui master”, a ţinut să adauge rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile, cu prilejul conferinţei de presă din această săptămână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.