Un pui de urs a fost lovit de o mașină la intrarea în Ploiești și a murit în urma impactului. Incidentul a avut loc în afara localității Păulești, iar șoferul, care venea dinspre Brașov, a fost testat cu aparatul etilotest, însă rezultatul a fost negativ.

IPJ Prahova a precizat că polițiștii fuseseră sesizați că pe DN 1 km 68+300, în afara localității Păulești, un autoturism condus de un bărbat pe direcția Brașov-Ploiești ar fi lovit un urs, transmite Ziarul Incomod. Animalul a decedat în urma coliziunii. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, dar rezultatul a fost negativ. La fața locului s-au deplasat reprezentanți ai Gărzii de Mediu, care au ridicat ursul decedat.

Amintim că, Ministrul Mediului anunța, săptămâna trecută, că Ordonanța de Urgență care permite intervenția imediată în localitățile unde se semnalează prezența urșilor a fost finalizată și va fi adoptată în următoarea ședință de guvern.

„Proiectul de Ordonanță de Urgență care permite intervenția imediată în localitățile unde se semnalează prezența urșilor a fost finalizat. Azi am modificat textul proiectului în așa fel încât acesta conține propunerile Ministerului de Interne, respectiv a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Am eliminat toate obstacolele legale și de interpretare, astfel încât Guvernul va adopta proiectul de Ordonanță de Urgență în următoarea ședință de guvern”, scria Tanczos Barna pe Facebook, în 14 iulie, conform b1tv.ro.

Recomandările redacției