Cu excepția Lipovei, trei divizionare terțe arădene au dat startul pregătirilor luni. Dacă la Sebiș există doar două noutăți în lot (Ciochină și Constantinescu), la Crișul Chișineu Criș și Lunca Teuz Cermei fețele noi au fost destule. Totodată, sunt șanse mari ca și UTA să fie primită în eșalonul trei, pentru un număr record de echipe arădene la acest nivel.
Sebișul, pe piață pentru încă un portar lângă Dagău
În afara celor care s-a renunțat după finalul stagiunii trecute, trei au rămas jucătorii care nu acceptat prelungirea contractelor cu Sebiș: mijlocașul Săulescu (Reșița), fundașul Siminic (Crișul) și portarul Poiană, care – probabil – va alege Snagovul. Deocamdată, Călin Cojocaru și Cosmin Merșca îl au doar pe Andrei Dagău (18 ani) între buturi, astfel că: „Este clar că ne mai trebuie un portar și încă unul de 18, 19 ani. Căutăm peste tot în țară, sperăm să-l găsim cât mai repede. Altfel, avem 19 jucători de câmp în lot care acoperă pe toate posturile, nu suntem înebuniți să mai aducem alții. Dacă apare ceva pe posturile lăsate libere de Siminic sau Săulescu, peste media echipei, care acceptă con­dițiile noastre, ne mai gândim la maxim unul-două transferuri. Ca în fiecare an, cuvântul de ordine va fi stabilitate la clubul nostru”, a menționat managerul Naționalului.
Echipa se va pregăti pe plan local toată vara, cu mențiunea că în perioada 1-10 august o va face în sistem de cantonament. Partenerii de întrecere în amicale sunt: UTA (19 iulie), Sântana (25 iulie), Ineu (1 august), Zăbrani (4 august), Crișul (7 august), Cermei (10 august), turul doi al Cupei României (15 august), Giarmata (18 august).
Vine Pașcalău, pleacă Zaha și Munteanu
Nou promovata de pe malul Crișului Alb a umblat și va mai umbla destul de mult la lotul de jucători. Numai obligativitatea de a alinia cel puțin doi fotbaliști Under 19 și unul Under 18 a determinat conducerea clubului, la indicațiile antrenorului Adrian Abrudean, să schimbe unele posturi. La nivel de juniori, sunt si­gure transferurile lui Ionuț Ianc (ex. Cermei) și Alexandru Lezeu (împrumut de la UTA), în lot la capitolul certitudini mai fiind doar mijlocașul Clej. Siminic și Pirtea au semnat și ei și urmează Alin Gligor.
Ieri, Crișul a mai obținut și acordul verbal al lui Ovidiu Pășcălău, ca și antrenor cu portarii, dar și apărător al buturilor în caz de nevoie. Cermeiul spera să continue cu experimentatul goal-keeper, dar acesta pare să fi ales Crișul, unde va fi coleg și profesor pentru Mucha și al unui junior care să-l înlocuiască pe Zaha, plecat în Ungaria. „Ne-am înțeles cu Pașcalău, mai trebuie să semnăm doar actele”, a confirmat managerul Daniel Cherecheși. În schimb, Dalin Munteanu nu va începe sezonul pe malul Crișului Alb, căci încă nu e 100% apt din punct de vedere medical.
În ultimele două zile, s-au mai petrecut și alte „divorțuri”. În cele din urmă, Cigan a ales să plece la Szeged, iar Abrudean a mai renunțat și la Ember și Teședan. „Le mulțumesc pentru tot ceea ce au făcut pentru noi, au fost extrem de importanți în angrenajul echipei și au pus umărul la promovarea echipei în Liga 3-a. Le urez multă baftă mai departe”, a transmis „Știli”, care și-a bătut în cuie și programul de amicale, după cum urmează: Giarmata (28 iulie), Curtici (1 august), Sântana (4 august), Sebiș (7 august), Cermei (14 august, dar numai dacă Cermeiul nu se califică în turul doi al Cupei), Lipova (18 august). Crișul mai caută un adversar pentru data de 11 august.
Ex. lipovanul Jichici, noutatea Cermeiului
Dacă îl pierde pe Ovidiu Pășcălău, cermeianii mai trebuie să caute neapărat un portar. Apoi, Beni Cotoc le-a comunicat celor de la Lunca Teuz că dorește să abandoneze activitatea și să se concentreze pe servici. „E clar că mai avem neapărat nevoie de un fundaș central, deși am putea improviza cu unul doi jucători pe care îi avem deja în lot”, a menționat președintele Petre Bulza.
Între timp, Radu Anca l-a adus și pe Petrișor Jichici, un fotbalist polivalent de la mijloc în sus, care a evoluat la Crișul și Lipova în fotbalul arădean. În schimb, deveanul Cor­nea nu va mai ajunge la Cermei. Pecica (21 iulie) Mako (28 iulie), primul tur al Cupei cu Zăbraniul (1 august), Sebiș (10 august), Crișul sau turul doi al Cupei (14/15 august), sunt adversarii pentru partidele ale verii, însă Anca mai dorește să mai completeze programul cu încă cel puțin un test.
Rusu rămâne în „alb-albastru”, Dulap a ales să plece în străinătate
Doar câteva zile a durat periplul lui Dennis Rusu la juniorii lui Dinamo. Talentatul fotbalist de bandă a ajuns la concluzia că la Lipova beneficiază de condiții mai bune, dar are și șansa să evolueze constant în Liga 3-a la numai 17 ani. Altfel, după sosirea portarului David Filip (19 ani), „șoimii” mai doresc să testeze un portar junior de la Sighetul Marmației.
Recent, Flavius Sabău a mai renunțat la fundașul dreapta Țurai, în timp ce fundașul central Dulap a anunțat că pleacă în străinătate. „Avem soluții în propria ogradă, cel de-al patrulea fundaș central din lot va fi Abel Popa”, a anunțat antrenorul Flavius Sabău.
Acesta s-a oprit asupra următorilor adversari în amicale: Șiria (25 iulie), UTA (28 iulie), Curtici (4 august), Dumbrăvița (11 august), al doilea tur al Cupei României (15 august), Crișul (18 august). Noua ediție de campionat în Liga 3-a debutează pe 24-25 august, țintarul urmând a se stabili cu 10 zile mai devreme.

Recomandările redacției