Arădenii au jucat la Balotești, pe un teren înfundat, plin de noroi, un meci pe care dacă l-ar fi pierdut ar fi coborât în clasament sub adversara de sâmbătă, iar spectrul retrogradării devenea tot mai clar. În cele din urmă, utiștii au impus remiza și au pus la păstrare un punct, totuși, important.
Problemele au apărut încă de la început, cuplul Popa – Todea fiind nevoit să improvizeze atât în apărare cât și în atac. În lipsa lui David Popa și, mai ales, a lui Dinculescu și Burlă, UTA a folosit pe partea dreaptă a defensivei un fundaș central, Rafael Iuga, iar în partea stângă a fost mutat Polgar, jucător de picior drept. În compartimentul ofensiv, Curtuiuș pornea ca titular dar și purtător de banderolă. S-a accidentat la încălzire și a fost înlocuit cu Jorza, UTA neavând pe banca de rezerve un atacant veritabil.
Aşa cum anticipam, fraţii Herea
le-a făcut viaţă grea „roş-albilor” și asta s-a vzăut și pe tabelă. Gazdele au deschis scorul în minutul 20, în urma unui penalty. Polgar l-a faultat în careu pe Claudiu Herea și jucătorul întors în această iarnă de la Sepsi l-a învins pe Bodea. Era 1-0 și UTA trebuia să alerge după egalare. În afară de câteva situații la cele două porți, fără mare pericol, până la pauză s-a menținut scorul stabilit în minutul 20.
Repriza a doua a început alert. Ovidiu Herea, fostul jucător de la Rapid, a luftat în careu (49), pentru ca tot el să trimită din foarfecă razant cu bara (55). Între cele două ocazii, în minutul 51 Hlistei a încercat un lob de la mare distanță, dar mingea a căzut pe plasa porții apărate de Eșanu. Totuși, UTA a egalat în minutul 57, prin Mihai Roșca, care a trimis cu capul în poartă mingea centrată dintr-o lovitură liberă de Darius Buia: 1-1.
Rezultatul de egalitate avea să reziste doar 8 minute. Frații Claudiu și Ovidiu Herea au colaborat excelent, primul l-a găsit pe cel mai mare în careul utist cu o pasă filtrantă, iar experimentatul jucător a marcat plasat pelângă Bodea: 2-1. Patru minute mai târziu, Baloteștiul se putea distanța la 3-1, dar mingea trimisă de Lucian Ion a trecut la puțin centimetri de poarta arădenilor.
În minutul 82, Popa și Todea fac o schimbare inspirată. L-au trimis în teren pe Angelo Iuga, iar micuțul mij­locaș l-a găsit excelent cu o centrare în careu pe Hlistei, care a marcat cu o lovitură de cap de la 9 metri. Era minutul 82 și s-a făcut 2-2, un scor care o menține pe UTA deasupra li­niei de supraviețuire, iar gruparea din Balotești rămâne și ea mai slab clasată decât formația arădeană.
Formații:
Baloteşti: Mih. Eşanu – C-tin. Dedu, Marciuc, Flămânzeanu, N. Filip – C. Mihai –, L. Ion (90 Bolozan), Ov. Herea, M. Neagu (83 Andrei) – Cl. Herea, C. Novac (86 Paraschiv). Antrenor: Augustin Călin
UTA: Bodea – R. Iuga, Al. Manea, M. Roşca, Polgar – Stahl (89 Prună), Jorza, I. Tănase (80 A. Iuga), Petra, Hlistei –  D. Buia (72 Toma).
Director tehnic: Ionuţ Popa;
Antrenor principal: Cristian Todea
Arbitri: Dan Florin (Chirnogi – Călărași), Cristian Voicu (Galați), Alexandra Apostu (Bacău). Re­zervă: Octavian Ciucanu (Brașov
Observatori FRF: Dorinel Dincă (Călărași), Vasile Bratu (Slobozia)

Recomandările redacției