Dacă în stagiunea trecută, Crișul Chiși­neu-Criș nu a emis mari pretenții pe terenul celor de la CSM Târgu Mureș, foaia s-a schimbat în noul sezon. Handbalistele pregătite de Sebastian Tudor au impus remiza în fața campioanelor en-titre din Seria D după o prestație curajoasă, ce a anulat și ajutorul pe care arbitrii nu au omis să-l ofere formației gazdă.
Meciul a fost echilibrat în ansamblul său, „alb-albastrele” trecând și ele în avantaj de unul-două goluri. După 13-11 la pauză pentru trupa lui Evi, au fost momente destul de tensionate ale jocului, în care Crișul a rămas și în patru jucătoare de câmp, odată și din vina antrenorului, care a fost pedepsit cu eliminare în urma protestelor vehemente la adresa arbitrajului. La 17-13, partida părea compromisă, dar Klimek și colegele sale au avut forța să revină și să dea un ultim atac câștigător.
Cu 23 de secunde până la ultimul sunet al sirenei, portarul oaspetelor a trecut pe bancă și, având superioritate numerică în atac, Crișul a reușit să egaleze in extremis (25-25), prin extrema Ciui. Bucurie mare pentru handbalistele din județul nostru, care, astfel, rămân lidere în seria D a Diviziei A la handbal feminin.
„Țin să felicit echipa pentru acest punct de aur care ne menține pe locul 1 în clasamentul seriei. S-au întâlnit două echipe neînvinse și acest lucru s-a văzut în calitatea handbalului prestat de ambele părți, a fost un adevărat derby! Finalul de meci ne-a adus egalul după un atac un atac 7 contra 6 finalizat de mezina echipei, Carina Ciui. Este o remiză de moral, garantă a creșterii noastre în joc și în valoare față de anul trecut și asta ne dă speranțe la locul 1 până la finalul campionatului”, a menționat antrenorul Sebastian Tudor la finalul disputei de la Târgu Mureș.
Pentru Crișul au jucat și au marcat: Klimek 6, Ciui 5, Boldor 4, Damian 3, Popeanu 2, Puț 2, Petruse 2, Vezentan 1, Năstasă, Corha, Vrabie, Cherecheși, Pop.
Campionatul se întrerupe până pe 5 octombrie, când Crișul dă piept cu CSU Oradea, în Polivalenta arădeană.

Recomandările redacției