Pentru că vremea a devenit din ce în ce mai caniculară și oamenii, în special copiii și bărtânii, au nevoie de foarte multă apă și sprijin medical în această perioadă, au început să se ia măsuri care să ajute la combaterea caniculei.

„Așadar, Primăria Municipiului Arad va pune în aplicare primele măsuri de combatere a caniculei, prin amenajarea unor puncte de distribuire a apei potabile și puncte de prim-ajutor în clădiri răcoroase sau instituții. Acestea vor fi activate în intervalul de valabilitate al avertizărilor meteorologice privind creşterea temperaturilor diurne codificate: cod galben , cod portocaliu sau roșu și vor funcționa între orele 11.00-19.00“, spun reprezentanții primăriei.
Mai exact, este vorba despre trei puncte anticaniculă al căror rol principal este să ofere primul ajutor persoanelor afectate de căldură. Acestea sunt amplasate ca și în anii precedenți, în locuri la care se poate ajunge ușor și pe care le cunoaște fiecare locuitor, adică, în holul din Teatrul Clasic Ioan Slavici, la intrarea în Palatul Administrativ și în Catedrala Ortodoxă Noua de la Podgoria.
Luna august nu a fost aproape niciodată prea blândă, canicula instalându-se și îngreunând astfel mersul normal al lucrurilor, mai ales pentru persoanele de o anumită categorie de vârstă. Aceasta este prezentă aproape în fiecare vară, poate produce mari probleme de sănătate celor care nu respectă regulile de protecţie și chiar de aceea este recomandat ca, fiecare cetățean să respecte niște reguli simple care o să facă mai ușoară conviețuirea la gradele ridicate oferite de vremea caniculară.
Este recomandată evitarea, pe cât posibil, a expunerilor prelungite la soare, purtarea pălăriilor de soare, hainelor lejere, de culori deschise, consumul zilnic a cel puţin 2 litri de lichide, fără a aștepta apariţia senzației de sete.
De preferabil să se evite consumul de alcool, cafea și băuturi cu conținut ridicat de zahăr deoarece acesta favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii.
Pentru mai multe vitamine se vor consuma fructe si legume proaspete și, chiar dacă mulți sunt iubitorii sportului, acestora le este recomandat să evite activitățile în exterior care necesită un consum mare de energie.

Recomandările redacției