La nici 49 de ore trecute de la finalul disputei cu Farul Constanța (scor 1-0), UTA a intrat din nou pe teren, pe puncte, în restanța valabilă din etapa a 11-a, cu Concordia Chiajna. Pe o vreme frumoasă de toamnă târzie, pe arena „Motorul” s-au strâns aproximativ 2500 de spectatori, care au ținut să vadă la lucru liderul și într-o zi lucrătoare. Iar atmosfera creată i-a împins pe „roș-albi” la al 8-lea succes intern stagional, unul ce îi distanțează în fruntea clasamentului.

Conform promisiunilor, arădenii i-au luat tare pe ilfovenii care au „fugit” de programarea partidei miercuri, bazându-se pe faptul că partenerul de întrecere va fi sleit de puteri. Și, partial, au avut dreptate, doar că nu au luat în calcul determinarea deosebită a gazdlor. După numai 6 minute, Oroian a pătruns în viteză pe stânga, a fost agățat din spate de Obedeanu și „centralul” Omuț a arătat punctul cu var. Moise a tras pe jos, puțin în stânga, Greab a atins balonul, dar nu a putut evita golul. Gazdele au încercat să încheie repede conturile, dar Greab a intervenit în fața lui Miculescu, iar Bustea a întârziat o pasă decisivă și oaspeții au rezolvat faza. Juniorii au fost în centrul ocaziilor clare de gol până la pauză. Mai întâi, cei ai UTA-ei, respectiv Miculescu, care a reluat milimetric pe lângă poartă după centrarea lui Bustea și Oroian, care a scăpat singur după pasa lui C. Rus, dar Greab a intervenit bine. În fine, în ultimul minut al reprizei întâi, Ciucureanu a avut șansa golului de 1-1. Albu a centrat din stânga și juniorul Chiajnei a reluat cu capul din numai 7 metri direct din brațele lui Iacob.

Chiajna a început mai bine actul secund și după o fază fixă din dreapta. Dorbosavlevici a șutat în blocaj, apoi mingea i-a revenit în 12 metri și a tras de puțin pe lângă bara din stânga lui Iacob. Apoi, în minutul 63, misiunea arădenilor s-a ușurat puțin. Lansat de Melinte, Buhăcianu ar fi scăpat spre poartă, dar L. Ion l-a faultat din postură de ultim apărător și a fost eliminat de pe teren. Imediat, UTA a ieșit din presiune și a avut două bune ocazii de a-și mări avansul, dar șuturile la colțul  scurt ale lui Buhăcianu și Ioniță au fost respinse in extremis de Greab. Cu 3 minute înainte de final, Concordia a avut cea mai mare ocazie de egalare din partea a doua. C. Neagu a centrat dintr-un corner de pe stânga, iar Păun a reluat cu capul, de la colțul lung, peste poartă. Ultima ocazie i-a aparținut UTA-ei, mai precis lui Buhăcianu, care a pătruns în viteză pe stânga, a încercat să dribleze și portarul în interior, dar acesta a reținut balonul de la picioarele sale. 

UTA a rezistat eroic și cu încă trei puncte obținute acasă se distanțează la 7 puncte în fruntea clasamentului în fața celor de la Mioveni și Rapid. 

Formații:

UTA: Iacob – Tomozei, Melinte, Fl. Ilie, Bustea – Miculescu, Hrezdac, Moise, Oroian (82 Isac) – Ioniță (90+3 Vulturar), C. Rus (54 Buhăcianu). Antrenor; Laszlo Balint

Chiajna: Greab – Ivanovici, Dumitraş, Dobrosavlevici, Fota – Albu – Ion, Ciucureanu (82 I. Păun), Obedeanu, Eug. Nica – Bari (78 C. Neagu). Antrenor: Erik Lincar

Arbitri: Marius Omuț (Satu Mare) – Alexandru Filip (Galați), Ovidiu Timar (Marghita – Bihor). Rezervă: Dorin Voina (Reșița)

Observatori FRF: Ștefan Szilaghi (Satu Mare). Radu Bîtea (Oradea)

Recomandările redacției