Derby-ul cu implicații pe podiumului seriei a IV-a a Ligii a III-a, dar încărcat și de orgolii și ambiții, i-a revenit formației de pe malul Crișului Alb. Miza a fost și un frumos cadou pentru Călin Cojocaru în ziua în care a împlinit 39 de ani.
Combatantele au trecut pe lângă perioada de tatonare și, după o ocazie a oaspeților, sebișenii au deschis tabela. Era doar minutul 7, când Rută a executat un corner de pe stânga, fundașii au respins pe 16 metri, de Săulescu a șutat din voleu la colțul din stânga portarului: 1-0. Enciu și Sz. Vereș au avut șansa majorării scorului, dar loviturile lor de cap au trecut peste poartă. După mijlocul reprizei, Lugojul a ieșit mai mult la joc, iar ratările lui Bozian și Mărmăneanu au anuțat egalarea. Aceasta a venit dintr-un penalty obținut de Vlădia după contactul cu Pintea, autorul execuției precise de 1-1 aparținând ex-ului Velici (min. 40).
Bănățenii au simțit că se poate, iar Bozian și Velici i-au dat serioase emoții lui Poiană cu finalizările lor peste poartă. Apoi, la „catedră” a trecut Ruță, care mai întâi a tras peste poartă, apoi a oferit două centrări de clasă. Pe prima Enciu a reluat-o capul peste, pentru ca pe a doua Pintea să o transforme în golul de 2-1 (min. 62)! Marco Enciu a mai ratat odată ținta și tot printr-o lovitură de cap, iar Lugojul a avut marea șansă a egalării cu 20 de minute înainte de final. Velici a scăpat în careu, dar a scuturat transversala cu un șut din 8 metri. Apoi, a fost rândul lui Ionuț Poiană să se afirme la execuțiile de la semi-distanță ale lui Pădurariu și Bozian, în timp ce Onțel nu și-a cadrat șutul în al doilea minut de prelungire. Însă, punctele rămân la Sebiș, care rămâne pe podium.
„Îi felicit pe băieți, sunt de mare caracter, au jucat de nota 10. Meritam să câștigăm acest meci, adversarul ne-a dat gol din nimic. La fel de adevărat este că Lugojul a mai avut ceva ocazii, dar la fel și noi, ratările fac parte din joc. Din punctul meu de vedere, echipa noastră a avut mai mult inițiativa pe fază de atac și am fost periculoși în special la fazele fixe. Le mulțumesc jucătorilor pentru cadoul frumos de ziua mea și îmi doresc să fie așa și la ultimele partide. De abia când toate acestea se vor încheia, ne vom uita și la clasament”, a spus managerul Cojocaru, extrem de fericit pentru că și-a învins pentru al doilea sezon conse­cutiv prietenul de pe banca Lugo­- jului și aici vorbim despre partidele disputate la Sebiș.
Formații:
Sebiș: I. Poiană – Poștoarcă, Pîslaru, Dumitrache, Siminic – Pintea, Sz. Vereș – Săulescu (92 Petcu­lescu), Ruță (66 Susan), Tătulea (66 Onțel) – Enciu (85 Mărgărit). Antrenor: Călin Cojocaru.
Lugoj: Păduraru – D. Filip, Miculescu, Radak (92 Ciobotariu), Fridrich – Mărmăneanu (46 Cr. Pădurariu), Vlădia (82 Szekely), Nicolescu – Bozian (90 Dobra), Velici, Olariu. Antrenor: Cosmin Petruescu.
Arbitri: Dragoș Lunca – Csaba Lunca (ambii din Cluj) – George Suciu (Câmpia Turzii)
Observatori FRF: Sorin Ciot­lăuș (Deva), Viorel Vancea (Oradea).

Recomandările redacției