Meciul celor zece titluri de campioană a României a revenit echipei mai titrate. Deși a suferit în debuturile de reprize, UTA s-a impus la scor de neprezentare la Ploiești și rămâne pe primul loc în clasamentul ligii secunde, după două runde, cu maxin de puncte și golaveraj 6-0! Ca să fim corecți, scorul a fost puțin mincinos, căci ploieștenii au avut ocazii importante la 0-0 și 0-1, iar „roș-albii” au avut în Iacob cel mai bun om al lor.   

„Bătrâna Doamnă” a început în atac și a avut de executat o loviturăî liberă periculoasă încă din minutul 2. Însă, Stancu a centrat în blocaj, după care gazdele au pus stăpânire de joc. Cu o linie de mijloc înțesată cu foști prim-divizionari, Petrolul a legat mai bine jocul în jumătatea arădeană și a avut și câteva ocazii. Mai întâi, Marinescu a scăpat de Ilie, dar Stancu a intervenit la sacrificiu în momentul finalizării experimentatului „petrolist”. Acelși Marinescu a executat apoi puțin peste vinclu o „liberă” de la 17 metri, după care Meza Colli a finalizat slab, pe lângă, din centrarea lui Țicu. Și Ștefănescu a tras puțin peste poartă, iar după prima jumătate de oră a început să-și arate colții și arădenii. Bustea șutat puțin peste poartă după pasa lui Oroian, pentru ca în minutul 35, „centralul” să dea pelnalty pentru teamul lui Balint. Bustea a protejat bine o minge pe linia de aut, a încercat să centreze, iar Marinescu a comis henț. Rus a trimis impecabil de la punctul cu var, în stânga lui Avram și scorul devenea 0-1. Până la pauză, ploieștenii nu au avut reacție, însă lucurile aveau să se schimbe la reluare.

„Lupii galbeni” au stat mult mai sus în teren, iar minutul 49 a adus prima ocazie mare de 1-1. I. Stoica a recuperat o minge din piciorul lui Lorenzi, a pătruns în viteză până la 19 metri, de unde a tras în cros, mingea  a lovit bara din dreapta lui Iacob și a ieșit în aut de poartă. După exact o oră de joc, Țicu a mai centrat odată perfect din stânga, iar Arnăutu a trimis cu capul exact în Iacob, rămas pe linia porții. Walace a ratat și el ținta din poziție bună, pentru ca UTA să rateze desprinderea, prin Melinte („cap” peste poartă). Florin Iacob a mai salvat în două rânduri rezultatul la șutul de la distanță al lui Bărboianu și la cel din colțul de 6 metri al lui Arnăutu. Scăpați basma curate, „roș-albii” aveau să rotunjească tabela pe contraatac. În minutul 89, Buhăcianu a recuperat un balon în jumătatea sa de teren, a avut o cursă de 70 de metri în viteză și a trimis calm, pe lângă Avram. Dar, lucrurile nu au rămas așa. În cel de-al patrulea minut de prelungire, Hrezdac l-a angajat pe Ursu în stânga, acesta a apsat în centru, Buhăcianu a reluat în Avram, dar Lorenzi a urmărit faza și a trimis cu stângul în plasă, din 17 metri: 0-3, rezultat final.

Formații:

Petrolul: Avram – Bărboianu, Walace, Sîrghi, Țicu – Meza Colli (58 M. Bratu), Cioinac – Al. Munteanu (55 Arnăutu), Marinescu, Ștefănescu (69 Zaharia) – I. Stoica. Antrenor: Flavius Stoican.

UTA: Iacob – Tomozei, Melinte, Fl. Ilie, Stancu – Oroian (61 Isac), Lorenzi, Hrezdac, Bustea (67 Ursu) – Buhăcianu, Rus (86 Pușcaș). Antrenor: Laszlo Balint.

Arbitri: Andrei Antonie (București) – George Neacșu (Câmpulung Muscel), Mihăița Necula (București). Rezervă: Marius Chițu (Târgoviște)

Observatori FRF: Marcel Savaniu (Brașov) și Felix Grigore (București)

Recomandările redacției