Puncte înnoroite: UTA – Academica Clinceni 3-2

0
215

FOTO: Ciprian Petcuț

Echipa fanion a Aradului s-a întors în mocirla de pe „Motorul” cu încă trei puncte în clasament în
„gestiunea” Roșu. Terenul aproape impracticabil au încurcat serios construcția arădeană, care a făcut o primă repriză slabă, de vină fiind și o formație ilfoveană destul de incomodă. Lucrurile s-au schimbat după pauză, iar noroiul a dat o mână de ajutor la golul ce a întors partida.
Atâta timp cât gazonul a fost cât de cât practicabil, meciul a avut un ritm destul de bun, dar fără ocazii importante de poartă. Cert este că vizitatorii și-au arătat și ei in­tențiile ofensive încă din start, iar în minutul 23 au avut prima ocazie a partidei, uriașă. La capătul unui corner, Perju a reluat cu capul spre poartă, Burlă a barbierit balonul ce mergea în plasă dacă Tănase nu respingea  de pe linia porții. UTA a reacționat imediat cu o contră în mare viteză ce l-a dus pe Curtuiuș la finalizare, dar șutul atacantului gazdelor a mângâiat bara de la colțul lung. A venit minutul 28, când Academica a valorificat și pe tabelă începutul dezinvolt de meci. Antohi i-a pasat în mijlocul careului lui Predescu și acesta a reluat cu latul în dreapta lui Miron. Șuturile de la distanță ale lui Strătilă și Petre le-am pus doar la capitolul statistică, iar scorul pauzei a fost 0-1.
„Bătrâna Doamnă” și-a schimbat total atitudinea la revenirea de la cabine, iar rezultatul s-a văzut imediat. În minutul 48, Curtuiuș a deviat balonul pentru Petre, acesta a scăpat în careu și a trimis în plasă printre picioarele lui Matache.
Atacurile „alb-roșilor” au venit în valuri și după ce Strătilă s-a complicat
inutil în loc să-i paseze lui Copil,
Curtuiuș l-a întrebuințat serios pe portarul advers cu un șut și o lovitură de cap.  Același șeptar al arădenilor a reluat mult peste poartă o pasă a lui Strătilă, după care Clinceniul a avut o mare șansă de a trece în avantaj. Antohi a primit în careu, a tras din 8 metri, dar Miron a îndepărtat pericolul cu ajutorul transversalei.
Scăpată basma curată, formația lui Roșu e revenit în atac și, ajutată de teren și adversari, a găsit golul de 2-1. În minutul 72, Marin a pasat slab în spate, mingea s-a oprit în noroi, iar Petre l-a trimis elegant în plasă de la 14 metri: 2-1. Șase minute mai târziu, UTA chiar s-a distanțat, după primul gol al lui Andor în „alb-roșu”. Curtuiuș l-a văzut foarte bine pe fostul căpitan al Bihorului la marginea careului, iar șutul a fost perfect, lângă bara din stânga lui Matache. Deși UTA a avut mai mult balonul, ca și ocazii finalul de meci a aparținut ilfovenilor. După un șut de la distanță apărat de Miron și un balon ce a trecut prin fața porții arădene a căzut și golul de 3-2. Antohi a centrat de pe stânga, iar Coman a trimis pe colțul lung: bară-gol. Era minutul 89, prea târziu ca oaspeții să mai pună în pericol succesul înnoroit al echipei fanion a Aradului.
Formații:
UTA: Miron – Polgar, Manea (32 Filaret), Gligor, Burlă – Strătilă, Chindriș (60 Andor), Tănase, Copil (71 Jorza) – Curtuiuș, Petre. Antrenor: Laurențiu Roșu
Academica: Matache – Vențer, Marin, Nițu (Cocârlă, 80 Olea), Perju – Udrea, Predescu – Gojnea, Ștefan, Antohi – Coman,. Antrenor: Adrian John Ene
Arbitri: Cristian Codrea – Cristian Lucaci, Radu Despa (toți din Baia Mare). Rezervă: Szabolcs Kovacs (Satu Mare)
Cartonașe galbene: Manea 25, Petre 44 / Perju 14, Coman 70
Observatori FRF: Dan Jiga (Bistrița) și Mircea Sîrbu (Hunedoara)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.