Un meci pe terenul din Mailat nu e niciodată dinainte rezolvat. Terenul ușor denivelat pe unele porțiuni, dar și maniera în care teamul lui Radu George își joacă șansa, i-a convins și pe cei de la Lipova că pot fi mulțumiți și cu o victorie mică, în comparație cu cea din amicale (8-0).
Deși au fost la cârma jocului pe întreaga durată a partidei, golul deblocării a venit doar în minutul 68. A fost nevoie de una dintre execuțiile speciale ale lui Blănaru (lovitură liberă direct în vinclu) pentru 0-1, liniștea fiind adusă de Filimon, cu 4 minute înainte de final, printr-o lovitură de cap la centrarea lui Vasinc.
„Sincer, ne așteptam la un meci mai ușor, având în ve­dere că i-am bătut la scor ­în amical, dar nu a fost deloc așa. Mailatul s-a apărat des­tul de bine, în 8-9 oameni, suprafața de joc nu ne-a ajutat nici ea, iar noi veneam și duă 120 de minute în Cupă și am acuzat o anumită stare de oboseală. Până la urmă, importante rămân punctele pe un teren unde nu multe echi­pe vor câștiga în acest campionat”, consideră Vlad Filimon, care a avut și o bară în prima repriză.
Formații: Mailat: Barabaș – Mihnea, Bălă, Cernat, S. Popa – C. Mo­rariu, Ungureanu, Mateucă, Botuși – Chepețan (Cheșa), Botuși (Cotoc).
Lipova: Bujor – Pantea, Bercu, Blănaru (Bier), Tomuț – Gîlcă (Orza), Simion, S. Popa, Filimon – Vasinc (Albulescu), I. Gherghel.
Arbitri: Ionuț Nicoraș – Alin Bolcaș, Călin Cășuț
Observatori AJF: Corneliu Tiulea, Marcel Vida.

Recomandările redacției