Puncte pentru poziția de lider: UTA – SCM Gloria Buzău 3-0

0
414

Echipa fanion a Aradului s-a întors pe arena „Motorul” pentru meciul cu Buzăul într-o zi de miercuri, la o oră imposibilă penrtru suporterii săi (14). De altfel, nu au fost mai mult de 1000 de oameni la meci, iar cei care nu au ajuns nu au avut ce regret. Cel puțin în primele 45 de minute s-a jucat fotbal cu pipeta, fără ocazii clare de gol la cele două porți. Scenariul s-a schimbat total după pauză, când utiștii au jucat mult mai bine și și-au valorificat superioritatea clară din joc cu trei goluri ce înseamnă cățărarea pe primul loc. Cel puțin până la meciul din această seară a celor de la Mioveni cu Rapid.

Vizitatorii au apărut periculos în careul advers în minutul 7, când Huiban a deviat pe lângă poartă un balon venit din dreapta, de la Calu. UTA s-a văzut în avanposturi de abia în minutul 23, când Miculescu a pasat pe jos de pe dreapta, Bustea a reluat într-un fundaș din 6 metri și Balauru a reținut balonul fără probleme. O lovitură liberă executată un metru alături de Moise și o pătrundere pe dreapta, până în careul mic, a lui C. Rus, a fost prea puțin pentru o echipă cu pretenții de Liga 1.

Balint a jucat cartea Buhăcianu în debutul actului secund și golgheterul ediției trecut de campionat a avut o mare ocazie în minutul 52. C. Rus a pasat pe jos din dreapta, Miculescu a sărit peste mingea ce ajunge la atacantul din Vatra Dornei, care a tras din 10 metri mult peste poartă. Revanșa avea să vină repede, mai precis în minutul 59. Bolboașă a degajat lung, Buhăcianu a scăpat în viteză pe stânga, Balauru a ieșit din poartă, iar atacantul utist îl lobează din 22 de metri și mingea se scurge în plasă cu toată opoziția lui Ceaușel. După alte 5 minute, „Bătrâna Doamnă” a liniștit total lucrurile. Moise a centrat din lateral dreapta, Ioniță a ratat lovitura cu capul, mingea l-a lovit apoi pe Candrea și a intrat la colțul din stânga lui Balauru. C. Rus a ratat de puțin lovitura de cap pe care scria 3-0, dar când Buzăul a și rămas în zece oameni, după eliminarea lui Camara, era clar că punctele vor rămâne la Arad.

În minutul 77, Bolboașă a avut și el o intervenție bună în fața lui Godin, după care arădenii au controlat fără probleme finalul de meci. Mai mult, Cipri Rus a inventat golul de 3-0 cu execuție la vinclu, în stânga lui Balauru, de la 25 de metri. Șutul lui Constantinescu de puțin pe lângă vinclu a contat doar pentru statistică, căci UTA era deja merituoasa câștigătoare a intermediarei cu Buzăul. 

Formaţii:

UTA: Bolboaşă – A. Rus, Melinte, Ilie, Tomozei – Miculescu (63 Oroian), Moise, Hrezdac (86 Vulturar), Bustea (46 Buhăcianu) – C. Rus, Al. Ioniţă. Antrenor: Laszlo Balint

Gloria Buzău: Balauru – Catană, Ceauşel, Konate, Pîrcălabu – Luptak, Candrea (75 Chipirliu), Camara – Constantinescu, Huiban (24 Mihalache), Calu (56 Godin). Antrenor: Ilie Stan

Arbitri: Mihai Amorăriței (Cîmpina) – Răzvan Soporan (Baia Mare), Răzvan Nistoran (Reșița). Rezervă: Dorin Voina (Reșița)

Observatori FRF: Zaharia Ciev (Timișoara), Radu Bîtea (Oradea)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.