Puncte prețioase pentru „leoaice”: AC Piroș Security – Heniu Prundu Bârgăului 2-1

0
361

Dura lecție primită cu Universitatea Galați le-a fost învățătură de minte fotbalistelor de la AC Piroș Security, care s-au revanșat cu un succes extrem de prețios în fața unei alte echipe cu pretenții în prima ligă. Heniu Prundu Bârgăului a fost luată tare de echipa arădeană, care își cunoștea limitele fizice și a dorit să ia rapid avans pe tabelă.
Și le-a ieșit elevelor lui Florin Bugar, care aveau 2-0 după o jumătate de oră de meci. Mai întâi, ghaneza Hagan a obținut un penalty, transformat precis de Olariu, iar apoi căpitanul Vanu a marcat la vinclu, din întoarcere, după un corner al echipei sale. Reușita oaspetelor a venit cu 2 minute înainte de pauză, de la Hornea, cu o execuție la vinclu de la 20 de metri.
În repriza a doua, oaspetele au avut mai mult inițiativa, au dominat teritorial meciul, însă „leoaicele” au stat bine în teren, primind și multă siguranță de la portărița de 4o de ani, Mirela Abălașei. Pe o contră, Hagan putea primi al doilea penalty al meciului, însă arbitrul a preferat să închidă ochii la intervenția asupra jucătoarei de culoare, care nu s-a antrenat săptămâna trecută din pricina unei probleme me­dicale. Ar mai fi de menționat și debutul Alexandrei Prodan, o fotbalistă de gabarit, de numai 16 ani din Zăbrani.
Meciul s-a terminat, însă, cu succesul arădencelor, care adună 12 puncte după cinci partide, o cifră foarte bună pentru o formație nou promovată. „Am câștigat împotriva unei echipe foarte bune prin dăruire și disciplină tactică. Fetele au respectat întocmai sarcinile profesorului Bugar, au alergat până la epuizare și au câștigat trei puncte mari. Cel puțin în prima repriză am jucat foarte bine, după care am jucat la rezultat. A fost evident și aportul jucătoarelor din Brașov, Răduc și Abălașei, dar și cel al Andreei Bălaș, care au absentat săptămâna trecută. E și o victorie de moral după înfrângerea dureroasă cu Galațiul”, ne-a relatat Liviu Ilea, directorul sportiv al AC Piroș Security, după disputa de duminică, de pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic.
Formații: Piroș Security: Abălașei – Șuveț, Ancăș, Liheț, Dobrea (80 Prodan) – Olariu, Vanu (63 Bozian), Răduc (87 Marcea), Bondre – Bălaș, Hagan. Prundu Bârgăului: Salamon – Zamfir, Ștef, Grecu, Ciontoș – Mardari, Adorjan, Cătuna, Kincso – Hornea, Pană. Au mai jucat: Dimitrisina, Purcil, Răileanu
Arbitri: Răzvan Toader (Oțelu Roșu) – Alxandru Ilie (Bocșa), Florin Scînteie (Moldova Nouă) Observator FRF: Constantin Ioniță (Timișoara)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.