stratilaCocheta „Cluj Arena” a fost cu noroc pentru arădeni, care au bifat primul succes stagional, recuperând rapid punctele pierdute la debutul în Liga a II-a contra celor de la Gaz Metan Mediaș. Puștii Universității Cluj nu au fost victime sigure pentru utiști,  care – însă – au predat o lecție de pragmatism. Au înscris repede, după care au controlat – e adevărat, cu ceva emoții – entuziasmul gazdelor.
După un început tare al „alb-negrilor”, cu Popescu jr. foarte peri­culos în două rânduri, Manea l-a făcut imediat uitat pe Filaret cu execuția ce modifica tabela la Cluj. În minutul 7, Strătilă a centrat din corner, iar puternicul fundaș al „alb-roșiilor” a înscris cu capul la vinclu de lângă Cordoș: 0-1. Vizitatorii au profitat de ușoara cădere psihică a tinerilor de pe Someș, dar Curtuiuș și Szekely l-au țintit pe Niczuly din interiorul careului. Amfitrionii au replicat doar prin Schieb, care a finalizat pe lngă poartă centrarea excelentă alui Popescu.
Clujenii au ieșit mult mai montați de la cabine, iar Anca Trip a salvat din fața lui Calcan, care a trecut destul de ușor de Botiș și Manea. Pericol a fost și la reluarea lui Cordoș din careul mic, ce s-a dus milimetric  pe lângă poartă. Ca și la partida cu Gazul, nou intratul Rus a ratat o bună ocazie, după ce a reluat la o palmă de bară centrarea lui Strătilă. Căderea lui Ursu în careu nu putea fi pedepsită decât cu „galben” pentru simulare de „centralul” Omuț, după care Anca Trip a avut ceva emoții la șutul de la distanță al lui Dulap. Finalul de meci l-a prins pe „veteranul” Botiș pe „metereze”, respingând minge după minge din careul propriu. Rezultat final: 0-1.
Formații:
Universitatea Cluj: Niczuly – Dulap, Mutu, Cordoş, Coc – Boboc (Tarcea ‘70), Cîndea – Popescu Jr, Calcan, Ursu (Greu ‘68) – Schieb (Butean ‘86). Antrenor: Marius Popescu.
UTA Arad: Anca Trip – Polgar, Manea, Botiş, Burlă –  Strătilă, Chindriș,  Jorza, Hlistei (Rus ‘56) – Szekely (Petre ‘62), Curtuiuș (Sorian ‘80). Antrenor: Roland Nagy
Arbitri: Marius Omuț – Ovidiu Timar (ambii din Oradea) și Daniel Ciocănea (Sibiu). Rezervă: Ciprian Demian (Zalău).
Cartonașe galbene: Coc ‘ 58, Ursu ‘61 / Hlistei ‘35, Strătilă ‘43
Observatori FRF: Ion Negoescu (Târgoviște) și Attila Kanyaro (Târgu Mureș)

Recomandările redacției