UTA și-a atins scopul la Târgu Jiu la capătul unei partide foarte bune pe faza ofensivă, cu goluri din partea tuturor celor trei atacanți ai săi. În apărare au fost mici probleme, dar importante rămân punctele și prestația în general solidă în fața unei echipe ce nu a pierdut cu Buzăul și a câștigat la București, cu Metaloglobus. Succesul cade la momentul oportun, cu trei zile înainte de marele meci cu Dinamo, din 16-imile Cupei României. 

Arădenii au început autoritar partida și Alexandru Ioniță a deschis tabela după un sfert de oră. Fostul rapidist a primit o centrare de la A. Rus și a înscris cu capul, de la colțul lung. După doar două minute, tabela arăta deja 0-2: Miculescu i-a pasat în careu lui C. Rus, acesta a așezat pentru același Ioniță, care a înscris din 16 metri. Arădenii își puteau mări diferența chiar înainte de pauză, dar portarul gazdelor a intervenit bine la șutul lui Miculescu, care, din păcate, a ieșit accidentat în minutul 44.

Partea secundă a început rău pentru vizitatori, cu o nouă accidentare, cea a lui Șeroni, dar și cu golul de 1-2. Cel care a înscris a fost P. Popescu, cu un lob din 6 metri peste portarul Iacob.

Partida a fost „rezolvată” practic de Ciprian Rus, cu două goluri într-un interval de cinci minute, ambele în urma unor cornere executate de Romario Moise. Gorjenii au redus din diferență prin Oiță, care l-a învins pe Iacob cu o lovitură de cap la colțul scurt. Concluzia a scris-o Buhăcianu, în minutul 73, dintr-un assist al lui Oroian.

Pentru moment, victoria o duce pe UTA pe poziția a doua în clasament, la 6 puncte de liderul Turris-Oltul Turnu Măgurele, însă cu un meci mai puțin disputat față de echipa din Teleorman.

Pe utiști îi așteaptă o săptămână cu două meciuri pe teren propriu, ambele împotriva unor adversari din București: Dinamo, marți, de la ora 16:30, în Cupă și Daco-Getica, sâmbătă, de la ora 11:00, în campionat.

Formații:

UTA: Iacob – A. Rus, Ilie, Șeroni (Melinte 54), Tomozei – Ursu, Isac, Moise, Miculescu (Oroian 44) – C. Rus, Ioniță (Buhăcianu 65) Pe bancă: Bolboașă – Lorenzi, Vulturar, Hrezdac. Antrenor: Laszlo Balint

Pandurii: Mih. Cotolan – P. Chiş, Oiţă, Bratu, Vasilescu – Lu Yuefeng (N. Cotolan 74), Trancă (Erhard 77) – Nichifor, Takahashi, Rasoveanu – P. Popescu. Rezerve: Dinu – Unguru, Vișan, Filip, Hery Kim. Antrenor: Adrian Bogoi

Arbitri: Marius Omuț (Satu Mare) – Ioan Corb (Satu Mare), Ovidiu Timar (Marghita – Bihor). Rezervă: Claudiu Gaitin (Timișoara)

Observatori FRF: Teodora Albon (Cluj), Cristian Petropulos (Alba Iulia)

FOTO: Viorel Musca

Rezultatele etapei a 8-a a Ligii a II-a: 

Universitatea Cluj – Petrolul Ploieşti   4-0

C. Gavra 51, G. Glorescu 76 (pen.), Taub 85, Burghele 90+1

Eliminat de pe bancă: Flavius Stoican – Petrolul (min. 74)

Sportul Snagov – FK Csikszereda   0-1

E. Gonzales 54

CS Mioveni – Dunărea Călăraşi   1-1

R. Costin 47 / Bawab 90+2

Pandurii Târgu Jiu – UTA Arad    2-5

P. Popescu 47, Oiță 68 / Al. Ioniță 15 și 17, C. Rus 53 și 57, Buhăcianu 73

Daco-Getica Bucureşti – Metaloglobus Bucureşti   2-3

R. Neacșu 5, C. Dedu / Cl. Herea 28, Fl. Plămadă 84, D. Lung 90+2

Turris Oltul Turnu Măgurele – Viitorul Pandurii Târgu Jiu   2-0

Cr. Ciobanu 12, S. Pană 33

Concordia Chiajna – Campionii FC Argeş   1-1

Batin 42 / V. Motroc 15

Sâmbătă, 21 Septembrie ora 16.30

ASU Politehnica Timişoara – CSM Reşiţa 

Duminică, 22 Septembrie ora 12.30

Rapid – SCM Gloria Buzău – DigiSport 1, LookSport,TelekomSport 1

Luni, 23 Septembrie ora 17

Farul Constanţa – Ripensia Timişoara – DigiSport 1, LookSport,TelekomSport 1

Clasament

Etapa următoare (28 septembrie): Reșița – Constanța, V. Târgu Jiu – ASU Poli, FC Argeș – Turnu Măgurele, Buzău – Chiajna, Metaloglobus – Rapid, UTA – Daco-Getica, Călărași – P. Tg. Jiu, Ploiești – Mioveni, Csikszereda – U Cluj, Ripensia – Snagov.

Recomandările redacției