Reprogramat din ultimul weekend de iarnă în România, derby-ul arădean dintre Șoimii Lipova și Național Sebiș a oferit puține emoții celor aproximativ 200 de spectatori prezenți în tribunele arenei din Pâncota. Pentru oaspeți a fost, însă, meciul perfect, cu gol marcat în debut și apoi un joc de așteptare, exact, ce le-a adus a treia victorie consecutivă.
După ce Vasinc a ratat de puțin ținta din careu, după o deviere a lui Himcinschi, Sebișul a preluat condu­cerea pe tabelă. Iova l-a faultat în careu pe Săulescu și același mijlocaș lateral al Naționalului a transformat penalty-ul acordat de „centralul” Necrici. A urmat un joc pe contre, plăcut ochiului, dar fără ocazii foarte mari. De altfel, până la pauză, doar Calvin (reluare cu capul în brațale lui Poiană) și Enciu (șut de la distanță scăpat în corner de Iliescu) au mai pus ceva probleme.
Nici repriza a doua nu a fost plină de evenimente, cu excepția ultimelor 5 minute. De abia atunci, lipovanii au presat ceva mai mult și puteau egala cu 3 minute înainte de final. Atunci, Duță l-a angajat pe Deta în careu, dar acesta a finalizat peste poartă din poziție de unu al unu cu I. Poiană. Săulescu a replicat imediat cu un șut în transversală, pentru ca în minutele de prelungire gazdele să ceară 11 metri la un presupus henț făcut în careu de Pîslaru.
S-a terminat 0-1 și Naționalul a ajuns pe podium. Asta cel puțin până vineri, când se deplasează la Ghiroda.
Formații
Lipova: Iliescu – Iova (90 Kocsis), Calvin, Dulap, Filimon – Cr. Poiană, Dobrean (64 Jichici), Vasiu (72 Duță), D. Rusu – Vasinc, Himcinschi (78 Deta). Antrenor: Flavius Sabău.
Sebiș: I. Poiană – Poștoarcă, Pîslaru, Dumitrache (50 Basic), Siminic – Ruță, Pintea – Săulescu, Mărgărit (58 Susan), Onțel – Enciu (74 Sz. Vereș). Antrenor: Călin Cojocaru.
Arbitri: Răzvan Necrici (Maramureș) – Zsolt Kopriva, Tamas Kopriva ( ambii Satu Mare)
Observatori FRF: Vasile Balaj (Drobeta Turnu Severin) și Dorin Micșa (Timișoara)

Recomandările redacției