Acțiunile privind eradicarea fenomenului cerșetoriei continuă la nivelul Direcției Generale Poliția Locală Arad, cu sprijinul Direcției de Asistență Socială Arad. Operațiunile comune vizează identificarea persoanelor care apelează la mila publicului, precum și a locurilor în care obișnuiesc să se adăpostească, fie că este vorba despre imobile abandonate și ocupate abuziv de aceștia, fie de imobile puse la dispoziția oamenilor străzii de către terțe persoane.

Identificarea de către polițiștii locali se realizează la sediul serviciilor de Ordine, Liniște Publică și Parcări. Oamenii străzii sunt conduși apoi la Adăpostul de noapte, din subordinea Direcției de Asistență Socială Arad. Persoanele identificate care nu au domiciliul în județul Arad pot beneficia în regim de urgență de serviciile Adăpostului de noapte, pe o perioadă de 7 zile într-un an calendaristic.

În ultimele luni, Direcția Generală Poliția Locală Arad a procedat la sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad în situații în care au fost identificați indivizi ce condiționează persoane cu handicap sau minori să apeleze la mila publică. Acest proiect va continua, concomitent cu luarea victimelor în evidența Direcției de Asistență Socială Arad, în vederea acordării prestațiilor și serviciilor sociale conform legii.

Acțiunile ce se vor derula în mod sistematic pe raza municipiului Arad sunt actualmente concentrate în „punctele fierbinți” ale cerșetoriei: zona Gării CFR, Calea 6 Vânători, Centru, zona Mănăstirii Gai.

Direcția Generală Poliția Locală Arad apelează la spiritul civic al arădenilor pentru realizarea unei «hărți» cuprinzătoare a habitatelor ocupate de către astfel de persoane și inițierea măsurilor legale necesare eliberării locațiilor ce reprezintă un mediu propice de perpetuare a actelor de natură contravențională sau penală. Orice informație legată de locații care adăpostesc oameni ai străzii poate fi transmisă Direcției Generale Poliția Locală Arad prin intermediul următoarelor canale de comunicare: e-mail secretariat@politialocalaarad.ro, aplicația mobilă „My Arad”, respectiv site-ul oficial al D.G.P.L. Arad (pentru situații ce impun intervenția de urgență a echipajelor mobile, recomandăm numărul de apel al dispeceratului Poliției Locale 0257-939), transmit reprezentanții Poliției Locale.

  • Stelian Popescu spune:

    Cred că este doar o campanie de imagine a Poliției Locale.Nu se prea vrea asanarea cu adevărat a fenomenului cerșetoriei în Arad!Semnalez un aspect deloc plăcut: persoane,mame cu câte doi,trei copii,îi trimit pe aceștia la cerșit în zona Libelula-Ziridava,agasând clienții din cofetăriile de pe traseu,cerând de pomană în stil destul de insistent,ca să nu spun agresiv.Ca să înduioșeze trecătorii,acești copii poartă în mâini câte un buchețel de flori,evident rupt de obicei din parcurile de pe malul Mureșului,pe care-l oferă celor de la care imploră milă.Am fost de față trecând pe mal când acești oameni needucați rupeau florile,plantate acolo,evident,nu din banii lor.Poliția Locală nu prea stăpânește fenomenul,zicând probabil că ei se ocupă de treburi mai serioase!De la lucruri mici,banale,se ajunge la altele mai grave.Așa că trebuie făcut ceva să scăpăm de asemenea oameni.Acei copii,oare frecventează vreo școală?Ce zice despre asta Direcția pentru ocrotire,care are probabil în atribuții aceste lucruri?De ce nu sunt ajutați suficient acești oameni să-și găsească un rost în viață? Să aibă o ocupație iar copiii lor să urmeze o școală! Sunt întrebări pe care mi-le pun eu și probabil și alții semeni.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției