Încă de acum două etape, odată cu succesul în fața Luceafărului Filiași, fotbalistele de la AC Piroș Security luau o importantă opțiune pentru promovarea în primă ligă. Au mai urmat trei puncte cu Reșița, iar duminică, odată cu vizita „satelitului” campioanei României, era de ajuns și egalul pentru ca șampania să poată fi desfăcută. Iar scopul a fost atins, e drept cu ceva emoții, chiar pe terenul numărul unu al Aradului, sinteticul „Motorul”.

După cum aveau să înceapă meciul, cu ocazii și golul de 1-0 al Andreei Balaș din minutul 20 (dribling pe dreapta și finalizare pe lângă portar), se părea că „leoaicele” nu vor avea probleme în a se impune. Dar, a venit penultimul minut al mitanului  și Borodi a egalat.

Aceeași jucătoare a Clujului avea să facă 1-2, cu capul, iar Botojel a transformat un penalty contestat de gazde. Dar, fetele de la Piroș Security nu s-au descurajat și au avut forța să revină pe tabelă. În minutul 71, Vanu a marcat din apropiere după un carambol în careului Olimpiei, iar Olariu avea să facă 3-3, urmărind mingea respinsă de portarul advers după penalty-ul bătut telefonat de Chiș. Chiar dacă clujencele au mai avut ceva situații, partida s-a încheiat la egalitate și echipa de fotbal feminin a Aradului a promovat în Liga 1!

Pavel Piroș e un președinte fericit și, totodată, ambițios, ținând cont de ceea ce-și propune la echipă în primul an de prezență în elită. „Ne-am propus de la bun început promovarea, iată că ea venit și matematic după un meci destul de greu. Ne așteptam, de fapt, ca echipa satelit a campioanei Olimpia Cluj să ne pună probleme, mai ales că ne-a prins cu Sârbovan și Nagy într-un picior după meciul de la Reșița. Fetele au depus mult efort, s-au sacrificat pentru acest punct, ca – de fapt – și pentru rezultatele excelente din acest sezon. Nu a fost deloc ușor să termini pe locul 1, în condițiile unui lot destul de subțire numeric, din care ni s-au mai și accidentat câteva jucătoare. În plus, fetele ori lucrează și în altă parte, ori sunt studente și atunci nu e ușor să faci și sport la un asemenea nivel. De aceea, fetele merită felicitate. Mulțumim și tuturor celor care ne-au susținut în acest sezon, chiar și domnului primar Falcă, pentru că ne-a pus la dispoziție puținele baze sportive ale Aradului. Rămâne de văzut ce se va întâmpla exact cu stadionul, dacă vom putea juca acolo din toamnă, dacă nu o să încercăm să rămânem pe <<Motorul>> în Liga 1, sau unde ni se mai poate omologa un stadion la un nivel superior. Suntem conștienți că greul de abia acum începe. După etapa de la Baia Mare, vom analiza, ca și lot și logistică ce avem de făcut. Dacă mă întrebați azi, cred că vor rămâne cel puțin 8 jucătoare din actualul lot și în Liga 1. În ceea ce privește stafful tehnic, îl vom mai întări cu cineva, având și starea de sănătate a domnului Gigi Cameniță. Acest om merită apreciat pentru eforturile pe care le-a făcut pentru a promova această echipă în condițiile în care are o boală destul de neplăcută”, a spus Piroș la finalul disputei din această dimineață.

Dacă ar fi pierdut duminică, existau ceva emoții pentru „leoaice” în ultima etapă, la Baia Mare și asta pentru că Filiașul a recuperat mult ca și golaveraj după victoria cu 39-1 de la Ineu!?

Formații:

AC Piroș Security: Bărbosu – Herbei, Liheț, Vuicin, Vanu – Olariu, Chiș, Usain, Cociuba – Sârbovan (65 Nagy), A. Bălaș.

Olimpia II Cluj: Câmpean – Vincze, Botojel, Ciontoș, Josif – Jeam, Borodi, Neacșu, Mureșan – Bumbar, Pînzariu. Au mai jucat: Baciu, Varo, Sighertău

Arbitri: Tudor Jurcă – Sebastian Pantea, Cristian Cășuț

Recomandările redacției