Pungașii Aradului, din nou în acțiune, de data asta prin cimitire

0
379

Am vorbit în lung și-n lat, în ziarul nostru, despre „experții” Aradului în furtul de catalizatoare și de biciclete.

Totuși, o situație mai neobișnuită se întâmplă în cimitirele din municipiu, de ceva timp. Printre obiectele furate, chiar din cimitire, se numără: robinetele special instalate pentru a uda florile din Cimitirul Pomenirea; acumulatoarele de la instalațiile de iluminare dotate cu panouri solare din cimitirele din Gai, UTA, ba chiar și din Alfa.

Arădenii spun că unele acumulatoare nu mai erau la locul lor, la nici o săptămână după instalarea panourilor fotovoltaice.

Mai mult decât atât, se mai fură și florile, tot din cimitire.

Hoții duc aceste obiecte la fier vechi și mai primesc și bani pentru asta… pentru că este mai complicat să îți găsești un job, să fii cinstit și împăcat cu viața pe care o duci, decât să furi acumulatoare, catalizatoare, biciclete…

La noi, din păcate, se fură și ultima firimitură din farfuria celuilalt.

Să sperăm că nu vom începe să pierdem și capacele de la gurile de canalizare, pentru că, și ăsta e fier frate, oare cât ne dă pe ele?

Amintim că, în 2017, municipalitatea arădeană a finalizat modernizarea sistemelor de iluminat din cimitirele Pomenirea, Eternitatea și Gai. Au fost cheltuiţi 1,3 milioane de euro, pentru montarea a 458 de lămpi solare, doar că majoritatea nu mai funcţionează, în prezent. Multe dintre ele au fost distruse de hoţi, care au pus ochii mai ales pe bateriile acestor sisteme, încă acum trei ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.