pusa-mihalache

Talerista de la CSM Arad este şi ea revoltată în ceea ce priveşte clasarea doar pe locul 7, la Gala Sportului Arădean, a Danielei Dodean, singura senioară medaliată la Europene în cadrul unui sport olimpic: „Un junior nu poate fi niciodată în faţa unui senior, dacă nu se întrec în aceeaşi competiţie. Juniorii sunt speranţe, sportivi de perspectivă, pe când seniorii sunt certitudini, mai ales dacă vorbim de o performanţă ca cea a Danei. Nu vreau să spun că juniorii nu trebuie premiaţi, dar trebuie gândit altfel formatul, eventual pe categorii, juniori şi seniori, sau sporturi olimpice şi neolimpice. Şi pe mine şi pe alte sportive ne bate o junioară englezoaică de doar 16 ani, dar concurează la nivel cu noi, la acelaşi concurs, de cel mai înalt nivel”, ne-a declarat „Puşa” Mihalache.

Mulţumită de rezultatele din 2013

Talerista CSM-ului nu se opreşte aici cu acuzele, fiind foarte indignată pe cel care a făcut clasamentul la Gala Sportului Arădean: „Astfel de clasamente nu ar trebui făcute de oameni care nu au făcut sport în viaţa lor, iar de performanţă ce să mai vorbim…Fiecare trebuie să îşi cunoască locul, iar noi, sportivii, ne respectăm între noi şi niciodată nu veţi auzi să ne spunem lucruri urâte. Nu se poate aşa ceva, este o jignire pentru munca noastră. Doar un necunoscător nu ştie ce înseamnă să te sacrifici, să nu ai week-end, să îţi vezi familia atât de rar.”  În altă ordine de idei, Lucia Mihalache încheie un an pozitiv, în care „am tras foarte bine, am obţinut locul 10 la Europene şi Mondiale, am stabilit record naţional, plus câştigarea Marelui Premiu al Europei.”

A doua puşcă a ţării!

Performanţe care i-au adus taleristei de la CSM Arad, antrenată de Attila Ciorbă, 770 de puncte din partea Biroului Federal al Federaţiei Române de Tir Sportiv. „Puşa” este a doua puşcă a ţării, fiind clasată pe locul 2 în 2013, depășindu-l pe campionul olimpic Alin Moldoveanu (puşcă/CS Dinamo-Omega Tehnoton Iași), elevul arădeanului Sorin Babii adunând 449 de puncte. Cu 875 de puncte, stelista Roxana Tudose, specialistă în proba de puşcă, a fost declarată sportiva anului. Talerista CSM-ului s-a ales cu alte premii importante şi pe plan local: premiu special la Gala Sportului Arădean, în timp ce la Gala CSM Arad s-a numărat printre cei mai importanţi performeri.

2014, anul primei şanse de loc cotă

În 2014 sper să trag cel puţin la fel de bine şi dacă se poate să obţin locul cotă, de calificare la Jocurile Olimpice, care se acordă anul viitor doar la Campionatul Mondial, programat în septembrie. Peste doi ani sunt mai multe şanse, pentru că locuri cotă se pot obţine la toate Cupele Mondiale, la Europene şi Mondiale”, este gândul de final de an al Luciei Mihalache.

Recomandările redacției