Pușcaș, din nou pe gazon după aproape șase luni: „Sunt la dispoziția echipei și a lui Mister”

0
325

12 august 2019, Petrolul – UTA (0-3), a fost ultimul meci în care Cristian Pușcaș a evoluat în tricoul „roș-alb” înainte de a-l vedea din nou pe teren. Mijlocașul defensiv s-a operat de tendon în toamna anului, a urmat un program de recuperare și acum pare pregătit să revină, încetul cu încetul, în echipa liderului ligii secunde.
Vineri, în amicalul cu Crișul Chișineu-Criș, la două zile după ce a împlinit 26 de ani, Pușcaș a evoluat o repriză și a și avut ocazia să marcheze, dar mingea trimisă de el de la marginea careului a lovit transversala. „Într-adevăr, mă bucur că am revenit pe teren după aproape o jumătate de an de pauză și trebuie să recunosc că a fost destul de greu. Mă și așteptam la asta, dar, încetul cu încetul, o să-mi revin și sper să-mi ajut echipa să-și îndeplinească obiectivul. Cel mai important este că sunt bine din punct de vedere medical, deși, la o fază, nefiind obișnuit cu duelurile din timpul unui meci, am călcat puțin greșit și m-a durut glezna, Din fericire, tendonul e bine, glezna se reface în două-trei zile și în Antalya po să fiu 100% apt. Cum am jucat cu dureri o perioadă, am încercat să mă protejez, dar trebuie să încerc să nu mă mai gândesc că am avut o problemă la tendon și o să fie totul bine. Am avut și o bară astăzi, dar postul meu și sarcinile mele sunt altele. În primul rând, sunt responsabil cu recuperarea baloanelor și să dezvolt cât mai repede atacurile echipei mele”, a spus Pușcaș la finalul testului cu echipa lui Adi Abrudean.
După ce UTA s-a despărțit de brazilianul Lorenzi, concurența pe postul de „închizător” nu mai este atât de mare. Doar juniorii Hrezdac și Vulturar sunt de exact același profil cu fotbalistul sosit în vară de la Petrolul, în timp ce Moise sau Isac ar fi variantele pentru cel de-al doilea post de mijlocaș central. „Când am venit aici nu am stat să mă uit cine e pe postul meu. Dacă eram sănătos sunt sigur că aveam meciuri jucate. Acum îmi doresc să fiu sănătos și sunt 100% convins că o să fac o treabă bună aici. E important să mă pregătesc bine în Turcia, mă bucur că scap o perioadă și de suprafața sintetică. Iarba naturală face bine pentru fiecare fotbalist în parte, cu atât mai mult pentru mine care revin după o accidentare lungă. Apoi, dacă Mister consideră că merit să joc sunt pregătit să-mi aduc contribuția la rezultatele echipei mele, indiferent pe ce post voi fi utilizat. Am destule partide și ca fundaș central, deși va fi greu să joc acolo în fața băieților care au demonstrat în tur că pot face lucruri frumoase. Dar, repet, sunt la dispoziția echipei și a lui Mister”, a adăugat Pușcaș.
Cum vede fotbalistul născut la Reghin lupta pentru promovare? „Am văzut că toate echipele din față s-au întărit și au șanse. Nu trebuie să luăm ușor niciun adversar și să-l subestimăm. Trebuie să ne uităm doar la noi, să muncim foarte bine acum în cantonament și să luăm fiecare meci în parte, să adunăm victorii și la final să ne bucurăm. În Antalya vom da peste niște adversari mult mai bine cotați decât cei pe care i-am întâlnit aici, la Arad, dar, oricum, nu ar trebui să ne intereseze prea mult rezultatele, ci cum ne antrenăm acolo și cum respectăm sar­cinile antrenorilor. Iar când venim acasă să fim capabili să punem în practică la meciurile oficiale ceea ce antrenăm acolo”, a încheiat Cristi Pușcaș.
„Chiar dacă mai acuză anumite dureri, Pușcaș și-a făcut treaba și sunt convins că va redeveni jucătorul pe care ni l-am dorit în vară și care poate ajuta această echipă la adevărata lui valoare”, a spus și Laszlo Balint despre elevul său, unul dintre primele transferuri ale verii în „alb-roșu”.
Dacă Pușcaș a disputat primul său amical al iernii, Soufiane Jebari nu a apărut deloc pe teren cu Crișul. „A acuzat o ușoară pro­blemă musculară și am preferat să nu riscăm. A făcut un program separat, însă de luni a intrat în programul normal”, a explicat Laszlo Balint absența ibericului în ultimul test disputat la Arad înainte de partidele pe puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.