Dunărea Călărași nu a fost capabilă să țină piept unei echipe UTA cu mare dorință de victorie, dar și cu multe atuuri în special pe faza de atac. Experiența bogată a lui Cristian Pustai a fost insuficientă și fosta prim-divizionară bifează un eșec dur la Arad.
Totuși, prima mare ocazie a partidei a aparținut oaspeților, mai precis lui Bawab, care însă a fost ghicit perfect de Iacob. „La 3-0 ce să mai vorbim de acea ratare sau altele care au urmat? Am primit ușor niște goluri, mai ales golul doi. Știam că execută cu construcție cornerul, că va ajunge mingea pe colțul lung, dar se fac greșeli. E un început greu, așa cum sunt toate. Știam că va fi foarte greu acest meci, pentru că UTA e una dintre echipele care s-au organizat mult mai repede în această pauză competițională. Adversarii au fost mai buni astăzi, îi felicit și le urez succes. Noi am suferit la construcția jocului, am ieșit greoi din apărare, iar în atac am avut câteva situații pe care nu le-am fructificat. Dacă am concluziona, echipa mai bună a câștigat”, a spus Pustai.
Chiar dacă și „Bătrâna Doamnă” a operat multe modificări la nivelul lotului de jucători, Dunărea Călărași o bate la acest capitol. „Am pornit destul de greu, doar doi jucători din vechiul lot au rămas și orice reconstrucție cere timp. Într-adevăr, era bine să avem 6 săptămâni de pregătire așa cum scrie la carte, dar acceptăm situația. Fotbalul e frumos cu miză, pe puncte”, a adăugat „Profesorul”.
Întrebat dacă UTA și Călărași sunt printre echipele îndreptățite să spere la un loc sub soarele primei ligi, experimentatul tehnician a adăugat: „E devreme să spunem cine se luptă la promovare. Așa, uitându-ne pe configurația ligii a doua, sunt zece echipe care vor promovarea și sunt două locuri disponibile, căci statistica spune că locul trei nu promovează. Sunt conștient că am treabă multă la Călărași. E greu să gestionez înfrângerile, dar e doar un joc. Trebuie să vedem ce am făcut bine, ce am făcut rău și mai avem nevoie de două trei transferuri. Normal că avem obiectiv promovarea, eu cel puțin o am, dar să vedem dacă și putem. Eu cred că dacă ne uităm bine sunt multe echipe cu tradiție și cred că e o Liga 2-a foarte puternică și frumoasă, care va fi și foarte vizionată și la televizor și de spectatori”.
În condițiile în care FCSB și Dinamo nu au antrenori principali, numele lui Pustai a fost asociat cu cele două grupări de tradiție din primul eșalon. „Am fost sunat de cineva, dar nu am cunoscut numărul și eu nu răspund la numere necunoscute. Eu sunt la Călărași, am treabă aici și ca și oricare antrenor în aceste zile am și o clauză. Poate că am fost pomenit prin ziare pentru că sunt mai aproape de București, când eram la Mediaș eram prea departe. Așadar, de Liga 1 nu vreau să vorbesc căci nu m-aș putea opri”, a mai declarat „principalul” Dunării.
Cum Cristian Todea este foarte aproape de a fi acceptat la cursurile Licenței PRO, Călărașiul ar putea avea în curând pe bancă doi antrenori supercalificați.
„Într-adevăr, am avea doi antrenori foarte pregătiți. Todea e din Arad, mi-a fost jucător, căpitan, mă bucur că reușim să lucrăm împreună, sper să învățăm unul de la altul”, a mai punctat Cristi Pustai.

Recomandările redacției