Puștii lui Gaica și Ungur profită de lipsurile „sămădăilor”: UTA Elite – Gloria Lunca Teuz Cermei 2-0

0
320

Chiar și în vremurile sale (mai) bune, Cermeiul a avut mereu probleme în amicale cu grupa de juniori a UTA-ei antrenată de Sandu Gaica și Adi Ungur. Sâmbătă, cu atât mai mult, puștii „roș-albilor” au profitat de problemele de lot ale „sămădăilor” și s-au impus cu 2-0 pe arena „ICRTI”.
Ocazii au fost de ambele părți, dar au contat doar golurile lui Merian (centrare Țuța și reluare din gura porții a „Motanului”) și Rădulescu care, a recuperat o minge la 16 de la Todoran și a înscris din poziție de unu la unu cu Dagău. Daina și mai ales Marinescu au avut ocazii mari pentru divizionara terță, care – însă – e clar că încă se caută.
La UTA Elite au debutat și frații Blaga, Cristian (portar de 2004) și Ricardo (fundaș de 2003), de la Primavera Satu Mare. Altfel, „roș-albii” pun mare preț pe pregătirea fizică și asta pentru că în noul format al Ligii Elitelor, în prima fază a ei, vor disputa nu mai puțin de 9 partide între 10 august și 15 septembrie. Apoi, în funcție de rezultate se vor crea grupe valorice, 1-4, 5-8, 9-12. În plus, tinerii utiști vor juca și în noua ediție a Cupei României. „Ne așteaptă o toamnă grea, cu numeroase patide în noul format al Ligii Elitelor. UTA 2001 va avea ca prio­ritate această competiție, pentru ca la Liga a IV-a să apelăm la mai mulți jucători de 2002 sau 2003. Meciul de azi a fost extrem de util pentru o echipă tânără ca a noastră, chiar dacă și Cermeiul are în acest moment destui fotba­liști tineri. Și noi suntem într-un soi de proces de reconstrucție, după ce am dat 7 jucători la prima echipă, dar Cermeiul are și mai mulți fotbaliști noi. De fapt, ei cred că sunt încă în căutări, personal am încredere în stafful lor tehnic și administrativ că vor reuși să facă o echipă competitivă. În ceea ce privește pe noi, o să continuăm cu două antrenamente zilnice și săptămâna viitoare, plus jocuri amicale”, a menționat Sandu Gaica, „principalul” utiștilor. Accidentați, Boștină, Dardai și Sfîrlea sunt așteptați să reintre în grup în zilele ce urmează
La Cermei, veștile bune au venit în ceea ce-l privește pe Ovidiu Vezan. RMN-ul făcut de experimentatul mijlocaș a evidențiat doar o înflamație la nivelul genunchiului, așa că acesta își va putea relua antrenamentele de luni. Discuția e valabilă și pentru Cocină, care a făcut și el doar alergări ușoare. Tot din prima zi a acestei săptămâni, lotului i se vor alătura mijlocașii Gruiescu și Mihuța, dar și atacantul Chițu. Cu Musea se vor mai putea negocieri, în timp ce ex. lugojanul Daniel Filip a semnat deja. „Am avut și noi ocaziile noastre, una chiar foarte mare, cu poarta goală, prin Marinescu. Perioadele de dominare au fost împărțite, poate chiar un plus pentru noi, însă am ținut prea mult mingea în jumătatea noastră. În această punct al pregătirii ar fi trebuit să aliniem două echipe distincte, să le dăm jucătorilor câte 45 de minute, dar
7-8 dintre ei au trebuit să joace tot meciul. Și-au dozat bine efortul, obiectivul din punct de vedere fizic a fost atins. În rest, nu pot cere mai mult echipei în aceste condiții, nu am avut alte așteptări nici de la meciul de azi, dar nu ne panicăm. Dimpotrivă, sunt sigur că vom avea în cele din urmă un lot bun, iar de la meci la meci vom putea să ne atingem și obiective legate de partea tehnico-tactică”, a spus Flavius Moisă, antrenorul principal al Cermeiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.