Liderul seriei de Vest a Ligii Elitelor nu a avut nicio șansă în „fieful” videliderului, în cadrul sferturilor de finală ale Cupei României Under 17. Utiștii lui Sandu Gaica și Adi Ungur au făcut un meci aproape perfect și le-au administrat scor de neprezentare craiovenilor, care l-au aliniat și pe Jovan Markovic, talentatul atacant care se pregătește de doi ani cu formația de Liga 1 a oltenilor.
Pe terenul din Sânnicolau Mic, gazdele au controlat partida încă din start și golul de 1-0 nu s-a lăsat prea mult așteptat. În minutul 14, Gavrilă a bătut bine un corner, iar nou sositul Vidican a înscris cu capul din colțul careului mic. După două ratări de singur cu portarul, Merian și Dumitru s-au revanșat cu faza reușitei de 2-0. Aceasta a venit în minutul 34, cu Dumitru pasând filtrant și Merian executându-l pe A. Manea la colțul lung.
În partea a doua, utiștii s-au mulțumit să conserve dublul avantaj, dar contrele lor au fost de fiecare dată periculoase. La un una dintre acestea, mai precis în minutul 74, Dumitru a tras violent de la 17 metri, portarul a respins cu dificultate de lângă bară, Nagy (fotbalist din circuitul UTA-ei Under 19) a urmărit și a marcat la colțul lung din 6 metri: 3-0, rezultat final.
În efectivul puștilor „roș-albi” a revenit și David Miculescu (cu probleme medicale la începutul acestui an), dar a lipsit una dintre cele trei achiziții, Szabo (bolnav). „Nu s-a pus niciun moment problema echipei învingătoare, băieții și-au dorit enorm această calificare în semifinalele Cupei. Au fost determinați, au respectat tot ce am vorbit înainte de meci și am învins, chiar mai ușor decât ne așteptam, o echipă bună la acest nivel. Încercăm să ne batem pentru trofeu, deși e clar că vom avea parte de adversari extrem de puternici mai departe”, a spus Sandu Gaica după succesul cu craiovenii.
Așadar, UTA merge în semifinalele Cupei României, alături de Ardealul Cluj, Viitorul Constanța și Sporting Juniorul Vaslui.
Formații:
UTA: Zamfir – Haloș, Salka, Vidican, Mohaci – Isac, Hrezdac – Dumitru (75 Cocriș), Merian (60 Pașcu), Gavrilă (25 Nagy) – Nistor (68 Miculescu). Antrenori: Sandu Gaica și Adi Ungur.
Craiova: A. Manea – Dobre, C. Manea, Ionescu, Nițuică (59 Boștină) – Rezeanu (58 Guță), Picea, Pătucea, Sîrbu (55 Simon) – Markovic (38 Moldovan), Nițu. Antrenor: Dragoș Bon.
Arbitri: Cătălin Roman (Grădinari – CS) – Călin Cimponeriu (Lugoj), Alexandru Filip (Timi­șoara).

Recomandările redacției