Put pădurile de cadavrele descompuse ale mistreților

1
818

de VOICU SIDA 

Ca la noi, la nimeni. Doar că noi ne imaginăm că le știm pe toate, în rest vai și vai.

Ce este de mediatizat la ordinea zilei? Covid -19 și Pesta Porcină Africană. Lucrurile rele, că pe cele bune nu le vede nimeni. Dar să o spunem și pe aia dreaptă: nu prea ai ce. Pesta porcină întotdeauna a venit de la mistreți și a ajuns prin gospodării. La noi nu se caută o rezolvare, printr-o medicație. Este mai bine să ucizi. Nu mai departe vorbim aici de Combinatul CAI de la Curtici. Să ucizi 22.000 de capete de porci, pentru că, vezi Doamne, au pestă. Or fi având, dar măsuri de ce nu s-au luat din timp? Am vizitat fermele lui Dimitrie Muscă și știu cât de mult accent pune pe curățenie și dezinfecție. Acolo se intră mai ceva ca într-un bloc operator. Apoi, în cadrul unor discuții pe care le-am avut cu Muscă în urmă cu vreo doi ani, atrăgea vehement atenția asupra lipsei măsurilor ferme în ceea ce privește stoparea răspândirii pestei porcine, de către autoritățile statului.

Oare de ce nu s-au dus să împiedice migrația mistreților în păduri, pentru că put pădurile de cadavrele în descompunere ale mistreților. Acest lucru se cunoaște de multă vreme, dar nu s-a vrut să se ia măsuri. Poate răsuflă și bieții țărani mai ușurați că a dispărut un număr foarte mare de mistreți. Pentru că după o zi de muncă să mai faci și pază noaptea la culturi nu e ușor. Nici nu aveai cui să te plângi pentru că nu te lua nimeni în seamă.

Problema este că nu mai avem porcul autohton. Deci mereu, mereu cred că va dispărea îndeletnicirea țăranului, care era munca pământului și creșterea animalelor. Dar din păcate am început cu gripa aviară la păsări, limba albastră la vaci, pesta porcină și uite așa ne lucrează politicul pe toate fronturile.

Doar nu credeți că sunt unii mai buni decât alții? Toți sunt o apă și un pământ. Dat fiind faptul că am vorbit despre pestă și porci, nu știu când vom mai mânca carnea aia gustoasă de porc de la noi.

În loc să ducem o luptă pentru a ajuta și sprijini producării autohtoni, noi nu știm cum să îi ducem la sapă de lemn. E mai bun porcul adus din China sau Brazilia decât cel de la noi, din Curtici ori Macea. De ce să avem grijă de producătorul nostru local, care are angajați români, care plătește taxe statului român și să nu îl îmbogățim pe unul sau altul de peste mări și țări? De ce am mânca produse autohtone, proaspete și sănătoase, când putem să ne îmbolnăvim de cancer, iar industria farmaceutică să prospere?

Un fapt concret cu un coleg din trecut. Am trecut pe la un magazin de carne și am cumpărat 2 kilograme de ceafă de porc. Arăta cum arăta, dar după ce a fost pregătită de un bucătar cu experiență am ajuns la concluzia că mâncăm plasticuri, fără nici un gust.

Din păcate am renunțat prea ușor la carnea de la noi, pentru carnea adusă de afară. Orice gunoaie și ce nu este bun aduceți numai la români. Căci ei sunt obișnuiți cu tot felul de produse. Să aibă doar aspectul frumos și să fie iarăși frumos ambalate. Așa că mereuaș, mereuaș se termină și cu țăranii.

Parcă fostul ministru Petre Daea altfel a văzut viața țăranului. În schimb, actualul ministru al Agriculturii cred că ne face cel mai mare rău. Cred că nu a văzut porci decât la televizor. Acesta interzice să ai mai mult de cinci porci în gospodărie. Domnule, nu-i mai avem nici pe ăia, că ați vrut să țineți mistreții pe cultura țăranului!

VOICU SIDA 

1 COMENTARIU

  1. Lichidarea producției românești e un proces bine gândit și implementat de străini, cu ajutorul cozilor de topor din instituțiile statului român. Toți cei de la conducerea guvernului și deconcentratelor sunt obedienți politic și execută necondiționat ce li se poruncește de sus, unde se pare că sunt numai non-patrioți, orice partid a fost la guvernare. În ce privește mistreții, s-au înmulțit necontrolat din cauza așa-zișilor vânători (polițiști, politicieni, VIP-uri de tot felul), care-și apără jucăria fără a se gândi mai departe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.