Putin consolidează forțele ruse din Siria. Fregata Admiral Makarov a Flotei Mării Negre, se va alătura navelor din Marea Mediterană

0
600

Rusia a anunţat că a trimis la începutul acestei săptămâni, noua sa fregată cu rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune Kalibr în Marea Mediterană, la câteva luni după ce Moscova şi-a consolidat forţele navale în largul coastei siriene, informează Reuters preluată de Agerpres.

„Fregata Flotei de la Marea Neagră Admiral Makarov a părăsit (baza navală) Sevastopol şi se îndreaptă spre strâmtorile Mării Negre. Nava va acţiona în cadrul forţei navale permanente a flotei ruseşti din Marea Mediterană”, a declarat Ministerul Apărării rus într-un comunicat.

Forţele ruse au tras în trecut rachete de croazieră Kalibr de pe fregate şi submarine staţionate în Marea Mediterană spre ţinte ale militanţilor, în sprijinul ofensivei armatei siriene.

Ministerul nu a declarat dacă fregata ar urma să participe la operaţiunea militară din Siria unde Moscova l-a sprijinit pe preşedintele Bashar al-Assad de la intrarea în război în 2015.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat în mai că nave militare ruseşti cu rachete de croazieră Kalibr se vor afla permanent în Marea Mediterană pentru a contracara ceea ce el a spus că este „ameninţarea teroristă” în Siria.

Rusia a desfăşurat mai multe nave de război în Marea Mediterană în această vară, inclusiv fregatele Admiral Grigorovici, Amiral Essen şi Pitlivîi, împreună cu nava de desant Nikolai Filcenkov şi corveta cu rachete Vîşni Volocek.

Ziarul Izvestia a scris în august că Rusia şi-a adunat cel mai mare grup naval în Marea Mediterană după 2015, ce cuprinde 10 nave, cele mai multe dintre ele echipate cu rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune Kalibr. Mai multe nave se aflau pe drum şi două submarine au fost de asemenea desfăşurate, potrivit ziarului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.